artikel

1.5 Betere integratie met uw bedrijfsproces

Distributie

Een goed douanesysteem sluit direct aan bij uw bedrijfsproces en kan het zelfs transparanter maken.

 

  • U kunt via een webbased aangiftepakket op ieder moment dat past binnen uw bedrijfsproces aangifte doen. Een webbased systeem is software waarop overal via internet ingelogd kan worden en waarvoor geen lokale software benodigd is.
  • U kunt uw bedrijfsprocessen transparanter maken met een goed douanesysteem, waardoor het makkelijker wordt om een vergunning te krijgen voor een voor een douanedepot of een status als Authorised Economic Operator (AEO)1. Bedrijven die één van deze statussen hebben die worden door de douane meer vertrouwd en minder gecontroleerd, met als gevolg tijdsbesparingen bij het goederenvervoer.
  • In combinatie met een transportmanagement-systeem (TMS) kan een douaneoplossing ook meer inzicht geven in de (douane)status van verzonden goederen. Zo kon het bedrijf Sensata Technologies Holland na implementatie van het softwarepakket iCustoms van leverancier Kewill haar goederen beter tracken en tracen.
Reageer op dit artikel