artikel

4.5 Software as a Service (SaaS)

Distributie

Een groeiend aantal TMS-aanbieders biedt de mogelijkheid om het TMS niet te kopen, maar te huren. Dit heet Software as a Service (SaaS). Het TMS draait dan op een beveiligde server van de aanbieder en u heeft qua hardware op kantoor alleen nog een snelle internetverbinding en PC’s of thin clients nodig. U maakt via […]

Een groeiend aantal TMS-aanbieders biedt de mogelijkheid om het TMS niet te kopen, maar te huren. Dit heet Software as a Service (SaaS). Het TMS draait dan op een beveiligde server van de aanbieder en u heeft qua hardware op kantoor alleen nog een snelle internetverbinding en PC’s of thin clients nodig. U maakt via internet gebruik van het TMS, met een eigen login. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per gebruiker per maand.

 

 

Onderhoud en systeembeheer, zoals het installeren van updates en het maken van backups, worden door de TMS-aanbieder verzorgd. Bij SaaS behoort de TMS-aanbieder garanties af te geven over de ‘uptime’ van het systeem, de tijd waarop het systeem in de lucht is. Ook moet worden vastgelegd hoe vaak en wanneer updates worden geïnstalleerd en wat er gebeurt in geval van calamiteiten.

Reageer op dit artikel