artikel

4.2 Softwarekosten

Distributie

Veel software is modulair opgebouwd. Afhankelijk van de modules bent u tussen de 20.000 en 30.000 euro kwijt voor een gemiddeld startpakket. Vaak wordt in werkplekken gerekend. Amerikaanse leveranciers hanteren door de grotere omvang van de bedrijven een ander model: zij rekenen in aantallen trucks. U mag alles, alleen u kunt maar tot X trekkers […]

Veel software is modulair opgebouwd. Afhankelijk van de modules bent u tussen de 20.000 en 30.000 euro kwijt voor een gemiddeld startpakket. Vaak wordt in werkplekken gerekend. Amerikaanse leveranciers hanteren door de grotere omvang van de bedrijven een ander model: zij rekenen in aantallen trucks. U mag alles, alleen u kunt maar tot X trekkers invoeren. Meer trekkers betekent meer licentiekosten.

 

Naast de aanschaf betaalt u een jaarlijks een bedrag voor support. Dit stelt de leverancier in staat nieuwe functies te bouwen en de bestaande software te onderhouden. Trek ook na of u jaarlijks updates krijgt van uw aangeschafte software.

Reageer op dit artikel