artikel

3.5 Integratie met garagesoftware

Distributie

Uw TMS is een belangrijke bron van informatie voor de garage: wanneer moet een auto terugkomen, wat is er recent aan onderhoud gedaan?

Diverse TMS beschikken over een eigen garagemodule, maar er zijn ook softwarepakketten beschikbaar die te koppelen zijn met de auto’s in uw TMS. Ook maken zij gebruik van de afstanden zoals die zijn gepland in het TMS: bij het naderen van het onderhoudsmoment kan (semi)automatisch een afspraak worden ingepland. De planning kan dan de auto naar huis halen en weet meteen dat de auto niet beschikbaar is.

 

Goede garagesoftware heeft nog veel meer functionaliteit. Denk aan het bijhouden wat aan onderhoud is gedaan, wat de volgende keer gedaan moet worden, preventief onderhoud en voorraadbeheer. Ook de uren van uw garagemedewerkers worden intensief bijgehouden en gekoppeld aan auto’s. Zo ziet u direct wat de kosten per auto zijn en hoe efficiënt uw monteurs werken. Ook rekeningen van de dealer kunt u hierin verwerken.

 

Garagesoftware is een apart hoofdstuk. Maar de integratie met uw TMS is zeker de moeite waard. Goede garagesoftware levert u veel rendement:

  • Gericht preventief onderhoud
  • Efficiëntieverbetering van uw monteurs
  • Inzichtelijke kosten per auto
  • Efficiëntere inzet onderdelenvoorraad
  • Inkoop optimalisatie
  • Slimmere inzet van uw garage
  • Bewaken dealeronderhoud
Reageer op dit artikel