artikel

3.3 Integratie met boordcomputers

Distributie

Hoewel dit stuk te beknopt is voor een boordcomputeranalyse is de integratie van TMS en boordcomputers zeer gewenst. Een aantal TMS-leveranciers heeft – soms met eigen boordcomputers – een aanzienlijke mate van integratie doorgemaakt.

Dit biedt voordelen:

  • Met één druk op de knop verstuurt u een rit naar de auto.
  • De chauffeur meldt iedere order af: u ziet direct de status van alle orders.
  • Prestatieanalyses zijn direct aan uw klant te geven.
  • Analyses van (bijna) te laat zijn steeds te maken, zeker indien op basis van de actuele locatie van de auto de geschatte aankomsttijd bekend is.
  • Het verwerken van de daadwerkelijke laad-, los- en wachttijden geeft een schat aan informatie over de daadwerkelijke kosten en daarmee het daadwerkelijke rendement. U kunt hiermee bij tariefsonderhandelingen zeer sterk voor de dag komen. Zeer slechte situaties (bijvoorbeeld vaak en lang wachten) kunt u doorlopend volgen en direct met uw opdrachtgever bespreken.

 

Let u er wel op dat (zeker bij grotere vloten) de kosten voor boordcomputers enkele malen hoger zijn dan voor een TMS. Doe dit dan ook stapsgewijs en zorg dat uw TMS eerst goed draait. U kunt echter wel implementeren met de boordcomputer in uw achterhoofd.

 

Denk bij het implementeren van boordcomputers ook aan uw charters. Zij hebben minder functionaliteit nodig, maar u wilt net zo makkelijk opdrachten versturen. Ook het terugkoppelen van actuele locatie en tijden is zeer gewenst. Een aantal leveranciers heeft hiervoor een deel van de functies op een mobiele telefoon geprogrammeerd. Zo kunt u tegen een minimum aan kosten toch uw charter koppelen.

Reageer op dit artikel