artikel

Mobiele boordcomputer helpt Meeus met fleet

Distributie

Mobiele boordcomputer helpt Meeus met fleet
TTM: Fleetmanagement bij Meeus

Toen bleek dat de digitale tachograaf nagenoeg dezelfde informatie biedt als de analoge, besloot de Meeus Group haar wagenpark toch met een boordcomputer uit te rusten. Daarbij viel de keuze op een mobiele boordcomputer.

“De chauffeur kan deze makkelijk buiten de wagen gebruiken, terwijl we via een CANbus-koppeling ook de voertuiggegevens beschikbaar hebben”, zegt directeur Toon Meeus.

      

Rust op de planning

Als één van de belangrijkste redenen voor de inzet van een boordcomputer noemt Meeus meer rust op de planning. “Het versturen van de ritten naar de handterminals en het digitaal ontvangen van informatie uit de auto’s neemt een groot deel van het belwerk weg bij de planners. Zo kunnen ze zich beter op het planproces richten.”

   

 Lees het hele artikel van TTM

     

Alle nieuwtjes over trucks en transportmiddelen weten? Surf naar www.ttm.nl

Reageer op dit artikel