artikel

Tevredenheid over TMS-leveranciers

Distributie

Tevredenheid over TMS-leveranciers
klik op de afbeelding voor een vergroting

Slechts twee TMS-leveranciers haalden voldoende respons om beoordeeld te kunnen worden op hun servicevermogen. Blijkbaar is de markt op dit moment nog te versnipperd. Gebruikers vinden deskundigheid belangrijk, maar toch ook condities, terwijl dat laatste bij ERP en WMS juist laag scoort.

Van de twee leveranciers krijgt Greencat (7,40)  een beter rapportcijfer dan Qurius (6,83). In de ogen van de onderzoekers betekent een cijfer lager dan 7, dat er veel op servicegebied voor verbetering vatbaar is. Klanten zijn op dit punt ontevreden.

Deskundigheid van de software-engineer (gemiddeld oordeel: 7,68)

Hier slaat Greencat een flink gat met Qurius. Beide partijen behalen nette scores op het onderdeel deskundigheid, maar met een 8,30 scoort Greencat het hoogste toegekende cijfer uit het hele deel ‘tevredenheid’ binnen dit onderzoek. Qurius krijgt van de respondenten een 7,06.

Condities (gemiddeld oordeel: 7,03)

Hier is net als bij de deskundigheid een duidelijk gat te zien tussen beide leveranciers. Greencat behaalt hier een ruime voorsprong op Qurius met een 7,3 als rapportcijfer. Qurius moet het doen met een 6,76, overigens nog altijd voldoende.

Bereikbaarheid & toegankelijkheid (gemiddeld oordeel: 7,01)

Greencat scoort met een 7,05 maar marginaal beter dan Qurius dat een 6,97 scoort. Beide cijfers zijn duidelijk een voldoende. Het verbeterpotentieel is daarmee wel 54 procent.

Snelheid en betrouwbaarheid (gemiddeld oordeel: 6,75)

Bij deze categorie doet Greencat het wel iets beter dan Qurius. Greencat scoort een 6,96, Qurius een 6,53. Het gemiddelde verbeterpotentieel is 60 procent!

Resultaat (gemiddeld oordeel: 6,60)

Op het vlak van resultaat is er tussen beide leveranciers weer niet zoveel verschil te ontdekken. Greencat scoort een 6,8 en Qurius behaalt een 6,4.

Tevredenheid versus verbeterpotentieel

Dit is een weinig spannend onderdeel van het TMS-tevredenheids onderzoek. Beide partijen houden elkaar min of meer in evenwicht met Greencat een tevredenheidsscore van 60 procent. Qurius scoort voor deze keer net iets hoger met 61 procent.
 

Reageer op dit artikel