artikel

Nike kiest nieuw material handling systeem van Vanderlande

Distributie

Nike kiest nieuw material handling systeem van Vanderlande
De loop sorter van het systeem van Vanderlande in nieuwe Nike dc

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Nike   Leverancier/dienstverlener: Vanderlande Industries Plaats:   Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: Productnaam:   Sportkleding en -schoenenproducent Nike heeft Vanderlande Industries, de Nederlandse leverancier van goederenafhandeling systemen, geselecteerd om een compleet material handling systeem te bouwen. Het systeem is bestemd voor het nieuwe Europese Nike dc voor sportartikelen […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Nike   Leverancier/dienstverlener: Vanderlande Industries
Plaats:  
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Sportkleding en -schoenenproducent Nike heeft Vanderlande Industries, de Nederlandse leverancier van goederenafhandeling systemen, geselecteerd om een compleet material handling systeem te bouwen. Het systeem is bestemd voor het nieuwe Europese Nike dc voor sportartikelen in Laakdal (België).

De loop sorter van het nieuwe
Vanderlande systeem

Het nieuwe dc wordt toegevoegd aan het al bestaande customer service center in laakdal. Het is gebouwd over drie niveaus met in totaal 30.000 vierkante meter vloeroppervlak. Er worden sportartikelen, zoals voetballen en sporttassen, gedistribueerd naar verkoopkanalen in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Er komt verder een speciaal beveiligd gebied, waar producten zijn opgeslagen voor teams en atleten die door Nike worden gesponsord.

 

Complete dozenafhandeling

Het material handling systeem van Vanderlande regelt de complete dozenafhandeling in het dc, met uitzondering van het high-bay pallet magazijn. Hieronder valt ook de goederen ontvangst, inbound sortering op SKU niveau, transport van en naar het high-bay magazijn, order picking, verpakking, value added services en outbound sortering. Het hart van het systeem is een 280 meter lange loop sorter, die zowel de inbound als outbound sortering van dozen zal verzorgen.

 

Andere dc’s

Het material handling systeem wordt zomer 2007 in gebruik genomen. Vanderlande Industries heeft ook al de material handling systemen gebouwd voor Nike’s bestaande Apparel dc (geopend in 1994) en Footwear dc (geopend in 1995) en de twee volledig geautomatiseerde high-bay magazijnen voor pallets en dozen (geopend in 1998) van het customer service center in Laakdal. Beide systemen zijn verschillende keren gemodificeerd en uitgebreid om Nike’s groei te ondersteunen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel