artikel

Koeriers kiezen samen een TMS-pakket Plan&Go van Centric

Distributie

Koeriers kiezen samen een TMS-pakket Plan&Go van Centric
koeriers

Projectgegevens Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: 0 Plaats:   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 29-10-2007 Productnaam:   Drie voormalige koeriersdiensten gaan verder als CE Logistics en implementeren momenteel het TMS-pakket Plan&Go van Centric. Het samenwerkingsverband heeft zich gespecialiseerd in bezorging voor internetwinkels, met name het afleveren van witgoed artikelen op huisadres. De drie koeriers […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats:  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 29-10-2007
Productnaam:  

Drie voormalige koeriersdiensten gaan verder als CE Logistics en implementeren momenteel het TMS-pakket Plan&Go van Centric. Het samenwerkingsverband heeft zich gespecialiseerd in bezorging voor internetwinkels, met name het afleveren van witgoed artikelen op huisadres.

De drie koeriers zijn De Bezorger met drie vestigingen, HCG Transport met één vestiging en Coppens Koeriersdiensten met één vestiging. De bedrijven hebben samen een landelijke dekking.

 

Via internet

Belangrijk voor de softwareondersteuning was de mogelijkheid om alle communicatie via internet te laten verlopen. Jan Timmerman is namens Centric verantwoordelijk voor de implementatie. “Normaal werken veel koeriersdiensten met telefoon en fax. Voor internetwinkels is dat natuurlijk onbespreekbaar. Alle gegevensuitwisseling verloopt elektronisch. Ons systeem is flexibel in het importeren van data, ook vervuilde data.”

 

Status zichtbaar

Er waren nog een paar belangrijke criteria bij de selectie van dit standaard TMS-pakket. De status van zendingen moet continu zichtbaar zijn. Op de achtergrond maakt de software zelf de benodigde bevestigingen aan. Ook was omgaan met diverse regio’s een belangrijk element en het verdelen van de acties over de partners. Daar past ook een goed systeem van onderlinge verrekening bij. Tot slot ondersteunt het pakket zowel de gezamenlijke als de eigen activiteiten, die de drie partijen voor verschillende klanten uitvoeren.

 

Lees ook: Wat is een TMS? (december 2005)

 

Reageer op dit artikel