artikel

DHL Global Forwarding Shanghai

Distributie

DHL Global Forwarding Shanghai
Logistiek in China

Het volgende bezoek wat wij tijdens onze reis gepland hadden, was aan DHL in Shanghai. Een oud-collega van Jan werkt nu bij DHL Global Forwarding in Shanghai.
Michelle Zhong, Trade Lane Manager voor Nederland, Engeland en Ierland ontving ons op het kantoor net aan de rand van het centrum.

Al snel kregen we een teleurstelling te verwerken, het was niet mogelijk om een hub of warehouse te bezoeken die dag. Iedereen was te druk in verband met de aankomende kerstperiode.

 

We stelden voor om zelf een bezoek te regelen maar dat werd ons afgeraden in verband met de reistijd naar de diverse warehouses en havens. Bijvoorbeeld de Yangtze Port (haven van Shanghai), ligt dan ook meer dan 2 uur rijden met de auto vanuit het stadscentrum van Shanghai.

Tijdens ons bezoek kregen we het verzoek om daar binnen geen foto’s te maken om niet duidelijke redenen. Toch een raar gezicht om 200 Chinezen aan het werk te zien in een enorme kantoorruimte.

 

Negen tot vijf mentaliteit

Tijdens ons gesprek kwamen we al snel op het onderwerp 9 tot 5 mentaliteit. Michelle vertelde dat ze het de laatste maanden ontzettend druk heeft. Enorm veel aanvragen van transporten vanuit China naar bovengenoemde landen.

Tijd voor rustig sociaal leven heeft ze bijna niet. Veel overwerken en ook thuis nog regelmatig mail lezen en gebeld worden is voor haar heel normaal.

Er heerst daar geen 9 tot 5 mentaliteit op de werkvloer. De meeste mensen, waaronder Michelle, voelen zich “schuldig” als zij om 5 uur naar huis gaan.
Een concreet voorbeeld hiervan is de afspraak die wij met Michelle hadden. s Avonds heeft ze ons mee uit eten genomen en tijdens het eten ging de telefoon erg vaak.

Het was zelfs zo erg dat ze na het eten nog terug naar kantoor moest om haar werk af te maken. Toch heeft ze tijd vrijgemaakt om ons te kunnen ontvangen en een korte impressie te geven van haar werkzaamheden.

Reageer op dit artikel