artikel

TMS wint aan belangrijkheid

Distributie

Transportmanagement wordt nu veel serieuzer genomen om de supply chain beter te organiseren dan pakweg twee jaar geleden. TMS-gegevens als kosten en leverbetrouwbaarheid worden ook steeds vaker doorgegeven aan andere bedrijfsonder- delen zodat deze er voordel mee kunnen doen. Aldus de Amerikaanse Aberdeen Group in recent onderzoek.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 27 oktober 2006.

Opvallend is dat er een omslag lijkt te zijn in de bewustwording van TMS bij ondernemingen. Waar bedrijven voorheen vooral probeerden te besparen op transportkosten, zien zij TMS nu als een middel om de hele keten efficiënter te maken.

        

Een goede TMS-oplossing zorgt ervoor dat onder andere de afleverstatus real time in beeld is en dat de kosten van het transport inzichtelijk zijn. En deze gegevens zijn volgens de Aberdeen Group erg belangrijk voor een betere uitvoering van opdrachten, voor het maken van strategische beslissingen, inkoop, productie, logistiek en financiële operaties.

    

Uit het onderzoek blijkt verder dat negen van de tien ondervraagde bedrijven zich ervan bewust zijn dat hun huidige transporttechnologie niet toereikend is voor hun toekomstige wensen.

Reageer op dit artikel