artikel

Boordcomputers en navigatiesystemen

Distributie

Boordcomputers en navigatiesystemen
Boordcomputers en navigatiesystemen

Het gebruik van ICT bij transportondernemingen en logistiek dienstverleners is in het afgelopen jaar licht toegenomen. Hoger dan gemiddeld waren de investeringen in boordcomputers en navigatiesystemen.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in IT Logistiek op 1 mei 2005.

Het percentage bedrijven dat zijn wagenpark met boordcomputers heeft uitgerust steeg van zestien naar achttien procent. Het gebruik van navigatiesystemen steeg van 33 naar 44 procent. Het gebruik van Transport Management Systemen (TMS) voor de dossieradministratie ligt op achttien procent. Dit alles blijkt uit onderzoek van Transport en Logistiek Nederland (TLN) onder 1.100 Nederlandse ondernemingen.

 

Reageer op dit artikel