nieuws

Picnic en FNV op 1 november voor de rechter

carrière & mensen 2289

De rechtszaak tussen Picnic en FNV is vastgesteld op 1 november. Het conflict draait om onder meer de arbeidsomstandigheden, onder welke cao de medewerkers van Picnic moeten vallen en de hoogte van de beloning voor medewerkers.

Picnic en FNV op 1 november voor de rechter

De vakbond en Picnic liggen met elkaar overhoop om arbeidsvoorwaarden.  FNV wil dat Picnic de supermarkt cao hanteert en dreigde al eerder met een rechtszaak als de online super geen gehoor geeft aan die eis.

De bond voert dan ook al langer actie.  In mei dit jaar verspreidde de FNV een persbericht waarin het Picnic betichtte van het verspreiden van nepnieuws. Het feit dat Picnic aan een nieuwe CAO voor e-commerce werkte zou uit de lucht gegrepen zijn.

In juni dit jaar gaf de FNV aan de loonverhoging die Picnic heeft doorgevoerd voor zijn jonge medewerkers ‘mooi’ te vinden, maar er niet van onder de indruk te zijn. In augustus voerde de FNV actie voor het hoofdkantoor van Picnic om de aandacht te vestigen op het hoge percentage flexwerkers bij Picnic. Ook zou Picnic actieve FNV-leden op straat zetten.

Picnic bestrijdt aantijgingen

Picnic heeft zich op zijn beurt altijd verzet tegen de aantijgingen van de bond. Michiel Muller, ceo Picnic:  “Helaas is de FNV niet bereid om in dialoog te gaan en kiest voor het conflict model. ’Hij spreekt uit bang te zijn voor de rechtszaak als een ‘toneelstukje’ van de bond met als enige doel in de publiciteit te komen”, meldt Distrifood.nl

Nieuwe passende arbeidsvoorwaarden

Volgens Picnic is het eigen businessmodel dusdanig nieuw dat daar nieuwe en passende arbeidsvoorwaarden bij horen, niet volgens de heersende supermarkt CAO.  “Wij bieden onze werknemers echte kansen. Jonge mbo’ers die kunnen doorgroeien. Wij willen over een e-commerce-cao in gesprek en werken met volwassenen. Niet met kinderen van 15 (zoals waar de supermarkten mee werken, red.). Dat gaat niet vliegen namelijk. Bonden kun je dit uitleggen, de FNV blijkbaar niet.”

Reageer op dit artikel