nieuws

Nederlander wordt hoofd ACEA

carrière & mensen 616

De Europese vereniging European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) krijgt een Nederlander aan het hoofd van de organisatie.

Nederlander wordt hoofd  ACEA

De Nederlander Eric-Mark Huitema wordt per 1 oktober de nieuwe directeur-generaal van ACEA. De 55-jarige Huitema volgt dan de Belg Erik Jonnaert op bij ACEA, die zes jaar aan het roer stond bij de Europese brancheorganisatie voor de automobielindustrie. Huitema komt over van technologieconcern IBM. ACEA behartigt de belangen van de vijftien grote auto- en vrachtwagenfabrikanten in Europa.

Carlos Tavares, President en voorzitter van de Raad van Bestuur van ACEA, Carlos Tavares: “Omdat de toekomst van de auto-industrie verbonden en digitaal is, zal de achtergrond van de heer Huitema zeer relevant zijn om ons door enkele belangrijke transformaties te loodsen.”

Eric-Mark Huitema: “Dit is echt een opwindende tijd om de vereniging van de EU-autosector te leiden. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan het helpen van de industrie om de nieuwe uitdagingen aan te gaan, terwijl ik er tegelijkertijd voor zorg dat het zijn leidende positie op het wereldtoneel behoudt.”

Reageer op dit artikel