nieuws

Jaarcongres JLN krijgt duurzaam tintje

carrière & mensen 574

Het negende jaarcongres van Jong Logistiek Nederland staat in het teken van duurzaamheid. Op zaterdag 12 oktober 2019 op Evenementenlocatie KAS in Woerden kunnen bezoekers zich volop laten inspireren door de vele mogelijkheden om logistiek te verduurzamen, onder het motto ‘Developing our sustainable future together’.

Jaarcongres JLN krijgt duurzaam tintje

Aan de hand van vijf van de zeventien duurzaamheidsdoelen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties neemt JLN de bezoekers mee in de wereld van de duurzaamheid. Daarbij wordt antwoord gegeven op vragen als: hoe kun je duurzaamheid tastbaar maken? Welke uitdagingen zijn er op de logistieke arbeidsmarkt? En: wat kunnen wij zelf doen om duurzamer te wonen, werken en leven?

Verduurzamen logistieke processen

Florian Dirkse van The Ocean Cleanup

Er zijn workshops en presentaties over succesvolle voorbeelden uit het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld Damir Perkic, oprichter van BE O Bottle, die komt spreken over een innovatieve waterfles gemaakt uit restmateriaal van suikerriet. Berry van Woerkom, manager distributie bij supermarktketen Lidl, die een primeur heeft als eerste energie-circulaire supermarkt van Nederland. Van Woerkom vertelt over het verduurzamen van logistieke processen. Vloer- en tapijtleverancier Tarkett maakte het productieproces compleet circulair. Rob Kragt, marketing manager, vertelt daar meer over. Daarnaast geeft Kirsty Tadema, interim logistiek professional van DPA Logistics een workshop omtrent duurzame inzetbaarheid en haar visie daarop. Keynote Florian Dirkse, de Nederlandse Kapitein Iglo en medeoprichter van The Ocean Clean-up, zorgt voor een inspirerende afsluiting.

Behalve workshops, presentaties en een prikkelende paneldiscussie, worden dit jaar ook weer de JLN-Awards uitgereikt. Onder de meer de Logistiek Goeroe en Logistiek Bedrijf van het jaar zullen worden verkozen. Het publiek bepaalt de winnaar. Stemmen kan tot 10 oktober. De genomineerden zijn:

Bedrijven:

  • BAS Group
  • POT Verhuizingen
  • SEW Eurodrive

Goeroes:

  • Mieke Damen
  • Dennis Moeke
  • Robert van der Waal

 

Deelname aan het JLN jaarcongres is kosteloos, aanmelden kan hier.

Reageer op dit artikel