nieuws

Fred Westdijk nieuwe topman Jan de Rijk Logistics

carrière & mensen 2062

Fred Westdijk (52) van Jan de Rijk Logistics is benoemd tot nieuwe CEO van Jan de Rijk Logistics. Hij volgt Sebastiaan Scholte op die begin juli zijn vertrek aankondigde bij de logistiek dienstverlener. Westdijk was de afgelopen drie maanden directeur Contract Logistics bij Jan de Rijk Logistics. Daarvoor was hij werkzaam bij DHL Supply Chain.

Fred Westdijk nieuwe topman Jan de Rijk Logistics

Westdijk begon zijn carrière in 1999 bij KLM Cargo waarna hij in 2003 de overstap maakte naar Exel Logistics (het huidige DHL Supply Chain, red.). In die laatste functie was Westdijk ook nauw betrokken bij de opzet van het grote healthcare dc op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen op de grens met Nijmegen. In juni maakte Westdijk  de overstap naar Jan de Rijk Logistics. Volgens de eigenaren van de logisiek dienstverlener – Jan en Jacqueline de Rijk – kwam Westdijk na een zorgvuldige selectieprocedure als de juiste kandidaat naar voren voor de functie van ceo. “Hij is goed thuis in de uitdagingen van de internationale logistiek en heeft de ervaring en kennis die aansluiten bij onze strategische doelstellingen”, verklaren Jan en Jacqueline de Rijk.

Duidelijke toekomstvisie

Westdijk laat weten dat Jan de Rijk Logistics sterke troeven in handen heeft met gemotiveerde mensen, een ervaren management team, een gezonde financiële positie en een duidelijke visie op de toekomst en de juiste strategie om die te bereiken. “En dit alles geworteld in een sterke familie”, aldus Westdijk.

‘Overnames niet uitsluiten’

Willem Heeren, voorzitter van de Raad van Commissarissen, laat weten dat de nummer 15 in laatste editie van Top 100 Logistiek Dienstverleners, zich blijft richten op verdere organische groei in wegtransport, intermodaal transport en contract logistiek, maar sluit toekomstige acquisities zeker niet uit. Verder will Jan Rijk voorop blijven lopen in efficiency en duurzaamheid door te investeren in innovatie in digitale informatiesystemen en control towers.”

 

 

 

Nieuwe directeur contract logistiek

Om de ingezette strategische uitbreiding van contract logistiek voort te zetten is Don Brewel aangetrokken als nieuwe directeur contract logistiek. Brewel is op dit moment Commercieel Directeur Healthcare bij DHL Supply Chain. Hij treedt per 1 november aanstaande in dienst.

Lees ook: Topman Sebastiaan Scholte kondigt vertrek aan bij Jan de Rijk

Reageer op dit artikel