nieuws

Vos Logistics en ROC de Leijgraaf van start met leren op de werkvloer

carrière & mensen 984

Logistiek dienstverlener Vos Logistics en ROC de Leijgraaf slaan de handen ineen om leerlingen volledig op de werkvloer op te leiden. Het zogeheten Werkvloer Leren moet leiden tot een nog betere samenwerking tussen opleider, student en werkgever. Acht studenten, waaronder vier statushouders, doen mee aan dit trajecet waarbij ze hun studie Logistiek combineren met de praktijk die ze opdoen bij Vos Logistics.

Vos Logistics en ROC de Leijgraaf van start met leren op de werkvloer

Binnen dit Werkvloer Leren traject is er een keuze uit drie opleidingen: logistiek medewerker, teamleider of supervisor. Aan het einde van het  traject ontvangen de studenten een volwaardig mbo-diploma, niveau 2, 3 of 4. Het Werkvloer Leren is nieuw binnen ROC de Leijgraaf met vestigingen in Cuijk, Oss en Veghel. Naast de acht nieuwe studenten gaan ook vier huidige medewerkers van Vos Logistics aan dit project deelnemen om op deze manier hun diploma te behalen.

Les op locatie bij Vos Logistics

Het Werkvloer Leren traject houdt in dat een ROC-student vier dagen als medewerker aan de slag gaat en een dag les krijgt van een docent van ROC de Leijgraaf, op locatie bij Vos Logistics. Deze aaanpak is vergelijkbaar met de bekende BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) variant van een opleiding, met dit verschil dat de student geen les op school krijgt, maar direct op de werkvloer.

Druk op de arbeidsmarktarbeidsmarkt

Hoe krijg je de juiste mensen? Hoe hou je ze vast? Lees over inspirerende voorbeelden en bijzondere oplossingen.
Ga naar het online magazine >>>>

Betaalde baan

Het voordeel van werken en leren op de werkvloer is volgens de initiatiefnemers het feit dat studenten een betaalde baan hebben en volledig meewerken in de operatie van de logistiek dienstverlener. Wat ze leren tijdens de lesdagen wordt direct in de praktijk toegepast. Na het afronden van hun opleiding Logistiek zijn de studenten ook gediplomeerd medewerkers.

Leerkracht geeft les op locatie

Een ander voordeel is dat de docent nauw betrokken is bij het arbeidsproces van de student. Eens per week is de leerkracht op de werkplek aanwezig. In de ochtenden om klassikale lessen te verzorgen, in de middagen om de studenten op werkplek te begeleiden.

Vos houdt informatiebijeenkomst

De logistiek dienstverlener biedt volgens eigen zeggen studenten met dit project de kans om in een vroeg stadium van hun loopbaan kennis te maken met de logistieke sector en studenten aan zich te binden als werknemer. Vos Logistics houdt 25 oktober aanstaande voor geinteresseerden in dit leer-werk traject open huis in zijn warehouse in Oss voor geinteresseerden in deze nieuwe onderwijsvorm.

Lees ook: Logistiek scoort hoog op lijstje bekeken vacatures

Reageer op dit artikel