nieuws

Logistiek scoort hoog op lijstje bekeken vacatures

carrière & mensen 1034

Het aantal vacatures in onder andere de logistiek is volgens Monsterboard weer meer dan een jaar geleden. Het recruitmentplatform constateert ook dat, hoewel er veel vacatures zijn, professionals in allerlei branches juist nu de kans grijpen om eens te kijken naar andere functiecategorieën. En dan scoort logistiek niet slecht.

Logistiek scoort hoog op lijstje bekeken vacatures

Uit de data van Monsterboard blijkt dat in de logistiek en transportsector – net als in de IT-branche – vraag en aanbod dichter bij elkaar liggen. Hoewel het aantal vacatures in deze sectoren nog altijd hoger is dan het aantal kandidaten constateert Monsterboard, dat deze vacatures wel vaak worden bekeken. Deze vacatures staan respectievelijk op nummer 2 en nummer 3 in de top 5 van meest bekeken functiecategorieën onder werkzoekenden.

Vraag en aanbod lopen niet parallel

Vooral de plaats van IT functies in de top 5 is opvallend volgens Jort Wassenaar, managing director Monsterboard voor onder andere de Benelux. “In 2017 stonden IT functies nog op nummer 2, vorig jaar op nummer 4. Dit jaar laat die functiecategorie met een derde plaats dus weer een lichte stijging zien. Dat is voor bedrijven die hard op zoek zijn naar IT’ers goed nieuws, maar we zien ook dat vraag en aanbod in deze branche niet altijd aansluiten. Er is bijvoorbeeld ruimer aanbod van IT helpdeskmedewerkers en systeembeheerders, terwijl bedrijven zoeken naar developers die juist weer schaars zijn. Daarbij zien kandidaten, dat de kansen in andere sectoren voor het oprapen liggen. Kijk bijvoorbeeld naar de logistiek, deze sector is in de top 5 gestegen van een derde naar de tweede plek.” aldus Wassenaar.

Druk op de arbeidsmarktarbeidsmarkt

Hoe krijg je de juiste mensen? Hoe hou je ze vast? Lees over inspirerende voorbeelden en bijzondere oplossingen.
Ga naar het online magazine >>>>

Ook volgend jaar nog volop schaarste

De tekorten in onder andere de IT, logistiek, horeca en zorg zullen volgend jaar niet minder worden, verwacht Monsterboard. Er liggen daar dus nog genoeg kansen voor werkzoekenden. Bedrijven moeten medewerkers alleen wel zien te vinden en ook behouden. Wassenaar: “Een jonge IT’er haal je niet meer over met een standaard vacaturetekst, je zal als werkgever alles uit de kast moeten trekken om op te vallen. Videovacatures bijvoorbeeld zijn echt een kans voor bedrijven om de aandacht van gewilde en moeilijk vindbare kandidaten te trekken.”

arbeidsmarkt

 

 

Bekijk hier de meest actuele vacatures op logistiek gebied –  op HBO niveau

Reageer op dit artikel