nieuws

FNV kondigt hardere acties bij PostNL aan

carrière & mensen 895

FNV gaat de acties bij PostNL door het hele land verder opvoeren. Volgens de vakbond zijn er afgelopen halfjaar aangekondigde werkonderbrekingen, stiptheidsacties en stakingen georganiseerd, maar weigert de directie terug te keren aan de cao-onderhandelingstafel.

FNV kondigt hardere acties bij PostNL aan

PostNL heeft buiten FNV om een slechte cao afgesproken en dat pikken de leden niet, aldus de bond.

“In het begin hebben wij onze acties nog netjes aangekondigd. Vanaf nu gaan wij onaangekondigd het werk neerleggen”, zegt FNV-onderhandelaar Etienne Haneveld. “We hebben namelijk gemerkt dat PostNL de logistieke stromen bij acties probeerde om te gooien. Verrassingsacties zijn daarom veel effectiever.”

 

PostNL stopt met ‘schijnconstructies’ rond sorteerpersoneel

 

Eerder dit jaar sloot PostNL cao-akkoorden voor het gewone personeel en voor zaterdagbestellers met vakbonden CNV, BVPP en VHP2. Alleen FNV ging niet akkoord. Postbezorgers hebben een eigen cao.

 

Reageer op dit artikel