nieuws

De Rooy Warehousing & Distributie sluit distributiecentrum in Oud Gastel

carrière & mensen 2777

Logistiek dienstverlener De Rooy Warehousing & Distributie sluit het distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel bij Roosendaal. Het dc van 45.000 vierkante meter werd in 2009 door De Rooy in gebruik genomen voor de opslag en distributie van witgoed. Reden voor de sluiting zijn de ‘tegenvallende financiële resultaten’. Voor de 85 medewerkers wordt gezocht naar een passende nieuwe baan.

De Rooy Warehousing & Distributie sluit distributiecentrum in Oud Gastel

Jos van Peeren, manager-director a.i. van De Rooy Warehousing & Distributie, zegt in BN De Stem dat de directie ‘na lang wikken en wegen’ tot de conclusie is gekomen dat sluiting van het dc onvermijdelijk is. Volgens Van Peeren is sluiting een ‘nettere oplossing’ dan een faillissementsaanvraag. Ook geeft de ad interim aan dat er in overleg wordt gegaan met de vakbonden FNV, CNV en De Unie voor herplaatsing van het personeel. Dat kan volgens hem binnen de hoofdvestiging van de logistiek dienstverlener in Son of één van de andere bedrijven die gevestigd zijn op Borchwerf II, waar inmiddels tal van (XXL)-distributiecentra zijn gevestigd of in aanbouw zijn. Hij verwacht dan ook dat het De Rooy-personeel snel onderdak zal hebben gevonden in de regio Oud Gastel.

Whirlpool grote klant De Rooy

Vakbonden FNV en CNV willen aankomende zaterdag in Roosendaal een informatiebijeenkomst houden voor het personeel. De Rooy Warehousing & Distributie opende in 2009 het distributiecentrum op Borchwerf II, waar de afgelopen jaren de warehousing-activiteiten werden verzorgd binnen de Benelux voor witgoedklanten als Whirlpool en Samsung. Met zijn 45.000 vierkante meter behoorde dit dc destijds tot een van de eerste grote ‘XXL-panden’ op dit bedrijventerrein. Met de bouw van dit pand was een investering gemoeid van 33 miljoen euro.

Dc sluit eind maart 2020

BN De Stem meldt dat de logistiek dienstverlener uiterlijk eind maart volgend jaar de deuren sluit van het pand, dat het bedrijf huurt van de Duitse vastgoedbelegger Commerz Real.

Lees ook: Tractorfabrikant en De Rooy besparen 9.700 lege ritten

Reageer op dit artikel