nieuws

Antoine Leclercq is supply chain professional van 2019

carrière & mensen 947

De nieuwe supply chain professional van het jaar heet Antoine Leclercq, hij is verantwoordelijk voor de supply chain activiteiten van chipproducent Ampleon in Nijmegen. De jury vond hem de best presterende kandidaat, omdat hij in een snelgroeiend bedrijf de risico’s weet te beheersen.

Antoine Leclercq is supply chain professional van 2019
Antoine Leclercq

Ampleon bestaat sinds 2015, voortgekomen uit NXP en daarvoor Philips Semiconductors. Leclercq is in 2016 aan boord gekomen als head of global supply chain management. Daarvoor werkte hij vier jaar voor ASML, waar hij logistieke managementrollen vervulde. Tot 2012 was hij werkzaam bij NXP en Philips in vergelijkbare functies. Hij won de verkiezing dit jaar ten koste van twee andere kandidaten: Valérie Kakebeeke-de Bruin van Unilever en Rogier van Hasselt van Tate & Lyle.
Leclercq had zijn uitverkiezing naar eigen zeggen niet zien aankomen. “Ik ben enorm trots. Ik vond het een eer om naast deze twee andere kandidaten te staan. We hadden denk ik veel raakvlakken en het gevoel dat we allemaal dicht bij elkaar lagen. We hebben ook veel geleerd.”

Duidelijk beeld van de strategie

Juryvoorzitter Jack van der Veen sprak over drie fantastische kandidaten. “Wij zijn ervan overtuigd dat elke kandidaat in zijn eigen context van enorme waarde is”, aldus de hoogleraar Supply Chain Management aan Nyenrode Business Universiteit. De jury heeft vooral gelet op drie aspecten: strategie, leiderschap en processen.
“Antoine presteerde het meest allround op deze drie aspecten. Hij opereert binnen een snelgroeiend bedrijf met enorme risico’s. Supply chain is binnen dat bedrijf een bepalende factor in het beheersen van die risico’s. Op dat vlak verricht hij veel goed werk. Antoine heeft bovendien een duidelijk beeld van wat strategie is en maakt ook keuzes. Hij is enthousiast en toont passie.”

Prijs: workshop voor hele team

De jury van de Supply Chain Professional verkiezing bestaat in totaal uit zes personen, waaronder Joost Donkers (FrieslandCampina) en Anouk Wissink (Koninklijke Vezet); zij waren de winnaars van respectievelijk 2018 en 2017. Het organisatie van deze verkiezing ligt bij Supply Chain Media in samenwerking met Inspired-Search (werving van kandidaten) en BLMC (voor de assessments). Naast de wisselbeker en een kleine bokaal krijgt winnaar Leclercq voor zijn hele team een workshop Strategy Mindmapping en een Executive Masterclass Strategy & Disruptive Technologies door Sean Culey (auteur van het boek Transition Point) aangeboden.

Reageer op dit artikel