nieuws

Sebastian Piest boegbeeld vereniging Port of Twente

carrière & mensen 903

Sebastian Piest (34) is de nieuwe verenigingsmanager van Port of Twente. Piest wordt in die rol de verbindende schakel tussen de leden van de Twentse logistieke ondernemersorganisatie. Ook moet hij in zijn ambassadeursrol een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de verdere groei van de logistieke hotspot Twente.

Sebastian Piest boegbeeld vereniging Port of Twente
Sebastian Piest

Piest combineert zijn werkzaamheden voor Port of Twente met zijn promotiewerkzaamheden voor de Universiteit Twente (UT). Sinds september vorig jaar werkt Piest als promotieonderzoeker bij de UT aan het onderzoeksproject ‘Autonomous logistics miners for small and medium sized business’. Daarvoor heeft hij mee mogen bouwen aan de groei en professionalisering van CAPE Groep en de start-up van dochterbedrijf eMagiz.

Uitgebreid netwerk

Piest heeft de opleiding Bachelor Technische Bedrijfskunde aan Saxion Hogescholen afgerond, gevolgd door een duale Master in Supply Chain Management en Business Administration. Dankzij een uitgebreid netwerk in de logistiek en supply chain heeft Sebastian toegang tot diverse brancheverenigingen, waaronder VLM, TKI Dinalog, TLN en Evofenedex en onderwijsinstellingen als Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Hochschule Osnabrück en Fachhochschule Münster).

 

 

Lees ook:

Port of Twente: “We doen niet onder voor de gevestigde logistieke hotspots”

 

Deelname Summit Ketenregie

Vanuit de Logistieke Tafel Twente heeft Piest relevante ervaring opgedaan met het organiseren van events voor logistieke doelgroepen, variërend van bedrijfsbezoeken en thema sessies tot interactieve ronde tafels. Tevens treedt hij regelmatig op als spreker tijdens congressen zoals ICT & Logistiek, de recente Summit Ketenregie van Logistiek.nl en evenementen van VLM.

Zichtbaarheid Twente vergroten

De opdracht van Sebastian is om de zichtbaarheid van de vereniging Port of Twente te vergroten bij de logistieke ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. Ook fungeert hij als  verbindende schakel tussen de leden van Port of Twente door het organiseren van (leden-)events en het publiceren van nieuwsartikelen.

Reageer op dit artikel