nieuws

Mannen werken liefst in logistieke sector; vrouwen niet

carrière & mensen 2659

De logistieke sector is in trek bij mannelijke werkzoekenden. Zij verkiezen de sector boven techniek en sales. Vrouwen daarentegen hebben geen hoge pet op van de logistieke sector.

Mannen werken liefst in logistieke sector; vrouwen niet

Logistiek scoort goed onder mannen. Mannen verkiezen de logistieke sector boven sales en techniek.

Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank. De site  nam drie grote functiegroepen onder de loep en ondervroeg ruim 2.000 Nederlanders naar de perceptie over de functiegebieden sales, logistiek en techniek.

logistiekTot zo ver het goede nieuws. De sector logistiek heeft nog een wereld te winnen als het gaat om geld. Op de vraag waar verdien je goed, zegt twaalf procent logistiek. Fors minder dan techniek (38%) en sales (39).

Vrouwen in de logistiek

Ook op het gebied van aantrekkelijkheid voor vrouwen scoor logistiek laag. Waar mannen logistiek als nummer 1 plaatsen, staat logistiek bij vrouwen op plek 9. Populairst onder vrouwen zijn functies in: administratie, gezondheidszorg, HR en sales. Reden voor DL Logistics om vorig jaar al een campagne om meer vrouwen aan te trekken.

 

 

 

Reageer op dit artikel