nieuws

Picnic wil e-commerce cao

carrière & mensen 797

Picnic werkt aan een cao voor e-commerce. De onlinesupermarkt wil dat andere, grote e-commerce spelers zich aansluiten.

Picnic wil e-commerce cao

Domineerde Picnic de krantenkoppen de voorbije jaren vooral met grote plannen en uitbreidingen van marktgebied en distributiecentra. De laatste maanden gaat het vooral over arbeidsvoorwaarden.

Daar komt een nieuw hoofdstuk bij. Picnic wil een cao voor e-commerce oprichten. Het bedrijf wil vervolgens samen met brancheorganisatie INretail komen tot de eerste e-commerce-cao. Dat heeft het bedrijf laten weten via een persverklaring.

CAO e-commerce

Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic: “Voor de e-commerce sector bestaat op dit moment geen cao. Na gesprekken met sociale partners hebben we het initiatief genomen om daaraan iets te doen. Op suggestie van de vaste Kamercommissie van SZW zijn we in gesprek geraakt met INretail die een retail-cao heeft. Deze is al behoorlijk modern en vormt de basis voor de e-commerce-cao.” INretail ontkent in gesprek te zijn met Picnic, meldt Twinkle.

Juridische strijd Picnic FNV

De bekendmaking van het plan van de online supermarkt volgt op maandenlang juridisch getouwtrek met FNV. De vakbond en Picnic liggen met elkaar overhoop om arbeidsvoorwaarden.  FNV wil dat Picnic de supermarkt cao hanteert en dreigde al eerder met een rechtszaak als de online super geen gehoor geeft aan die eis.

 

 

 

 

 

Rechtszaak

De aangekondigde rechtszaak gaat er komen, want het plan kan FNV niet bekoren. FNV meent dat het enige doel van Picnic is om de lonen zo laag mogelijk te houden. Marianne Jekkers, woordvoerder FNV: “Wij denken in soorten branches en Picnic is en supermarkt. De supermarkt cao is passend, maar de enige reden dat zij dat niet vinden, is omdat de cao hogere lonen betekent en dat ze toeslagen moeten betalen.”

Reageer op dit artikel