nieuws

Picnic personeel krijgt loonsverhoging en gaat staken

carrière & mensen 2838

Werknemers van Picnic in de distributiecentra krijgen meer loon. De loonsverhoging kan niet verhinderen dat er maandag acties worden gehouden in het distributiecentrum in Utrecht.

Picnic personeel krijgt loonsverhoging en gaat staken

Distributiemedewerkers krijgen meer loon. En medewerkers tussen 18 en 21 jaar, die nu nog worden betaald volgens het jeugdloon, krijgen er geld bij.  Dat heeft Picnic aangekondigd, meldt Distrifood.nl. Hoevel de loonsverhoging bedraagt en per wanneer meldt de site niet. Picnic heeft desgevraagd nog geen details gegeven.

Acties distributiecentrum

De aangekondigde loonsverhoging kan niet voorkomen dat er acties worden gehouden bij Picnic. Maandag 20 mei gaat het personeel in het distributiecentrum in Utrecht stiptheidsacties houden, bevestigt FNV.

Inzet van de acties is baanzekerheid. Marianne Jekkers, woordvoerder FNV: “De eis maandag is vaste contracten.  Bij Picnic werken duizenden mensen, maar allemaal op onzekere contracten. Daar voeren de mensen maandag actie tegen.”

Vertraging

Het betreffen langzaamaan acties. Medewerkers die artikelen van hoge schappen moeten pakken of hoge kratten moeten beladen, gebruiken daar maandag de beschikbare krukjes voor. Een hulpmiddel dat normaal niet wordt gebruikt omdat dit de snelheid van het pickproces aantast, aldus Jekkers. “Dit levert vertraging op, maar maandag gaat veiligheid boven snelheid.”

De actie in Utrecht staat niet op zich. FNV laat weten dat er meer acties in andere dc’s zullen volgen. Wat die acties inhouden en wanneer is niet bekendgemaakt.

 

 

 

cao e-commerce

De acties volgen op het nieuws dat Picnic van plan is een cao voor e-commerce te ontwikkelen. Picnic weigert zich aan te sluiten bij de supermarkt cao. Die hoort volgens het bedrijf thuis in het museum: Michiel Muller, mede-oprichter Picnic:  “De supermarkt-cao is gemaakt voor winkels en die hebben we niet.

 

Reageer op dit artikel