nieuws

Kevin Kamphuis is derde weekwinnaar Nationale Voorraadtest

carrière & mensen 765

Masterstudenten logistiek en supply chain worden weer uitgedaagd om mee te doen met de Nationale Voorraadtest. Dé kennistest op het gebied van voorraadbeheer. Wekelijks wordt er gedurende de competitie die tot 14 mei duurt een winnaar in het zonnetje gezet. Deze weekwinnnaar krijgt als prijs een powerbank. De overall winnaar maakt kans op een baan in het Slimstock Toptalent programma. Kevin Kamphuis werd winnaar in de derde week.

Kevin Kamphuis is derde weekwinnaar Nationale Voorraadtest

Naam: Kevin Kamphuis

Leeftijd: 24 jaar

Opleiding: HBO Bachelor Logistics Engineering bij Christelijke Hogeschool Windesheim (derde leerjaar).

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Ik werk al een jaar of zes bij het vers distributiecentrum van Hanos. Daar krijg ik regelmatig te maken met aspecten die horen bij voorraadbeheer, orderpicken en de uitlevering van goederen aan vestigingen. Het onderwerp voorraadbeheer spreekt me, mede door die ervaring, zeker aan. Daarnaast is de interesse in het vakgebied gegroeid door de docenten aan de opleiding. Die docenten zijn behoorlijk betroken en kunnen het vak goed en enthousiast uitleggen en overbrengen op de studenten. Toch leer je tijdens de opleiding Logistics Engineering om naar meer dan alleen voorraadbeheer te kijken. Ik zie mezelf ook niet voor honderd procent richten op dit vakgebied, maar als onderdeel van een job lijkt het me zeker interessant.”

Waarom deed je mee met de Nationale Voorraadtest?

“De test kwam voorbij op Logistiek.nl. Het leek me leuk om te kijken hoe ver ik met mijn huidige kennis zou kunnen komen. Heel wat onderwerpen kwamen me bekend voor, ik vermoed dat ze uit een uitgebreide database komen. Een van de bekendere vragen ging over de optimale bestelhoeveelheid, de formule van Camp. Die ben ik in mijn studie zeker tegengekomen. Omdat de voorraadtest vooral gericht op universitair geschoolde mensen is, is het extra leuk dat ik erin ben geslaagd om daar als weekwinnaar tussen te komen. Uiteindelijk heb ik wel een paar vragen beredeneerd gegokt, simpelweg omdat je vaak twee van de vier vragen kon wegstrepen.”

Doe mee met de Nationale Voorraadtest en win een baan!

Hoe zie jij de toekomst voor jezelf?

“Met 24 jaar en nog een jaar in deze studie voor de boeg heb ik nog geen scherp beeld van wat ik hierna wil doen. De opties zijn om een universitaire master te volgen of te gaan werken, ik weet het gewoon nog niet. Mocht ik gaan werken dan zou ik wel graag een warehousing element in die baan zien. Ook proces verbeteren en een combinatie met Lean spreekt me aan. Dat komt omdat ik hier tijdens mijn studie al diverse praktijkopdrachten/stages heb gelopen waarin deze onderwerpen centraal stonden. Ik ben een teamspeler en sta open voor nieuwe zaken. Toch hoef ik niet zozeer op de voorgrond te staan, heb meer een rustig karakter dat niet bang is om de handen uit de mouwen te steken.”

 

Win een baan bij Slimstock

Masterstudenten logistiek en supply chain kunnen tot 14 mei meedoen aan de Nationale Voorraadtest. Per week wordt diegene met de meest behaalde punten uitgeroepen tot weekwinnaar en ontvangt een Slimstock powerbank. De overall winnaar maakt kans op een baan in het Slimstock Toptalent programma. Dit wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Voorraaddag op 9 juni, waar de weekwinnaars de strijd met elkaar aangaan.

Doe nu mee met de Nationale Voorraadtest

Reageer op dit artikel