nieuws

JLN voorzittershamer gaat naar Melvin de Kok

carrière & mensen 846

Melvin de Kok wordt de nieuwe voorzitter van Jong Logistiek Nederland. Tijdens De Logistieke Speeddate zwaaide onlangs Stefan Kleijngeld als voorzitter af en kreeg De Kok de voorzittershamer in handen.

JLN voorzittershamer gaat naar Melvin de Kok
Melvin de Kok (links) is de nieuwe voorzitter van JLN. Stefan Kleijngeld zwaait na twee jaar af.

Kleijngeld maakte van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op de twee jaar dat hij voorzitter was van JLN. “Er zijn veel stappen gezet. Met een event als vandaag staat het individu centraal en tijdens ons jaarlijkse congres bieden we veel vakinhoudelijke informatie aan jonge logistiek professionals. Daarnaast werken we samen met de Topsector Logistiek aan het verbeteren van het imago van logistiek. Dat doen we door in een nog eerder stadium op basisscholen en middelbare scholen al kinderen te interesseren voor het mooie logistieke vak.”

Het speerpunt is verbinden

Met een opgefrist logo en binnenkort ook nog een nieuwe website zet JLN opnieuw een stap verder. Naast de logistieke hbo-opleidingen wil de vereniging ook meer de binding met WO studenten en studenten van andere opleidingen zoeken, bijvoorbeeld technische of ICT opleidingen. “Hier start jouw logistieke toekomst. Dat is wat wij willen zijn en bijdragen met ons groeiende online platform en evenementen. Daarbij is het speerpunt om ervoor te zorgen dat JLN de verbindende schakel is in de logistieke sector tussen onderwijs, bedrijven, overheid, partners en jonge logistici”, zegt Melvin de Kok. De Kok is al een bekend gezicht binnen JLN, eerder was hij al regioambassadeur Zuid bij de vereniging. In het dagelijks leven werkt hij als rayonmanager West Brabant bij heftruckleverancier MotracLinde.

Fris bestuur

Naast De Kok heeft de vereniging een compleet en fris bestuur gekregen met Bart Kooijman als secretaris, Floris Appel als penningmeester en Tycho de Carpentier als IT Coördinator. Eerder werden al Kasper Westerveld en Robert van Zeelt in de rol van projectcoördinator en Inga Helmons als Vicevoorzitter benoemd. Recent is Francien Tullemans gestart als regiocoördinator bij Jong Logistiek Nederland

De Logistieke Speeddate

De Logistieke Speeddate werd op woensdag 22 mei door zo’n 60 mensen bezocht, veelal studenten op zoek naar een stage en een enkeling op zoek naar een baan. Bedrijven en organisaties zoals DHL, Defensie, Inther, Picnic, Yacht, CEVA, XPO, Manhattan Associates, Dimensys en Louwman waren aanwezig om gesprekken met de kandidaten te voeren. JLN helpt hiermee studenten en jonge professionals in hun zoektocht naar een stage of een baan. Tussendoor was er voor de deelnemers gelegenheid om bij een van de breakoutsessies aan te schuiven om zo nog wat op te steken over wat de Topsector Logistiek en de KennisDC’s in Nederland zoal doen. Justin Junier van Superheld.nu verzorgde tot slot nog een key note over werkgeluk.

Lees ook: Prijzenregen en technologie centraal op JLN jaarcongres

Reageer op dit artikel