nieuws

Albert Heijn en FNV bereiken cao akkoord

carrière & mensen 1746

De FNV-leden in de distributiecentra van Albert Heijn accepteren het eindbod van AH voor een nieuwe cao.

Albert Heijn en FNV bereiken cao akkoord

Door de nieuwe cao kunnen de 5000 werknemers rekenen op een loonsverhoging van 5 procent over een looptijd van twee jaar.

Daarnaast is er nu een baangarantie tot en met 31 december 2023. ‘Als gevolg van de mechanisatie in de distributiecentra, Albert Heijn heeft een zwaar geautomatiseerd dc in Zaandam geopend,  komen huidige functies te vervallen. Distributiewerkers die hierdoor boventallig worden, komen automatisch in aanmerking voor de nieuwe functies of worden binnen het niet gemechaniseerde gedeelte herplaatst”, zegt FNV-bestuurder Özcan Colak tegen De Telegraaf.

Scholingsbudget en scholingsdagen

Ook is er nu een scholingsbudget van €3000 voor de werknemers, samen met drie extra scholingsdagen. Colak: ‘Uitzendkrachten krijgen een week van tevoren hun rooster te zien. We hebben met Albert Heijn ook afgesproken dat we gedurende de looptijd van deze cao met elkaar in gesprek blijven. Dat biedt mogelijkheden.’

Twijfels over loonbod

FNV weigerde een handtekening te zetten onder de vorige cao. Ook nu was er aanvankelijk twijfel vanwege het in de ogen van de bond magere loonbod. De vakbond heeft toen besloten het eindbod aan de leden voor te leggen. Een meerderheid heeft nu ingestemd. ‘De rest van het pakket legt toch gewicht in de schaal’, zegt Özcan tegen het dagblad.

Bron: Distrifood

Reageer op dit artikel