nieuws

Thijs Janssen is tweede weekwinnaar Nationale Voorraadtest

carrière & mensen 1023

Masterstudenten logistiek en supply chain worden weer uitgedaagd om mee te doen met de Nationale Voorraadtest. Dé kennistest op het gebied van voorraadbeheer. Wekelijks wordt er gedurende de competitie die tot 14 mei duurt een winnaar in het zonnetje gezet. Deze weekwinnnaar krijgt als prijs een powerbank. De overall winnaar maakt kans op een baan in het Slimstock Toptalent programma. Thijs Janssen werd tot zijn eigen verrassing de tweede weekwinnaar.

Thijs Janssen is tweede weekwinnaar Nationale Voorraadtest

Naam: Thijs Janssen

Leeftijd: 24 jaar

Opleiding: Supply Chain Management aan Tilburg University

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Tijdens een stageperiode heb ik veel met stock control te maken gehad. Het is een onderdeel van voorraadbeheer. Voorraadbeheer besloeg al met al slechts een klein deel van het vak distributie management. In de dagelijkse praktijk – ik ben gestart op de customer service afdeling van logistiek dienstverlener Ceva Logistics – kom je pas echt te weten wat er bij komt kijken. Meer theorie zou ook niet veel toevoegen. Er zijn voldoende modellen beschikbaar die je in de praktijk kunt toepassen. Het onderwerp zelf interesseert me zeker, maar vooral als onderdeel van distributie management. Dus zeg maar vanaf het moment dat een eindproduct gereed is tot het arriveert bij de eindklantklant, inclusief eventuele retourstromen.”

Het was vooral de nieuwsgierigheid naar de vragen binnen de test die me eraan deed deelnemen.

Waarom deed je mee met de Nationale Voorraadtest?

“Het was vooral de nieuwsgierigheid naar de vragen binnen de test die me eraan deed deelnemen. Ik lees regelmatig het nieuws op Logistiek.nl en zag de uitnodiging van de test al voorbijkomen. Sterker, ik heb er een paar keer aan deelgenomen. Opvallend genoeg had ik na deze deelname niet een al te goed gevoel over het resultaat. Toch bleek het voldoende voor de weekwinst. Een rekenmachine of Excel heb ik niet gebruikt. Bij het invullen van de test zag ik dat verschillende vragen gingen over modellen die ik tijdens mijn master heb zien langskomen. Overigens heb ik nog niet met oud medestudenten over de deelname aan de test gesproken.”

Doe mee met de Nationale Voorraadtest en win een baan!

Hoe zie jij de toekomst voor jezelf?

“Allereerst heb ik het nu prima naar mijn zin. In mijn functie heb ik zowel met de operatie als met klanten contact. Dat is een ideale manier om te ontdekken waar mijn volgende interesses liggen. Werken bij een logistiek dienstverlener bevalt me goed al was het maar omdat je binnen de logistiek nooit klaar bent. Als ik mezelf moet omschrijven, dan noem ik mezelf een bedachtzame teamspeler die het beste resultaat dat mogelijk is wil behalen. Ook ben ik graag ‘in control’ en zet ik graag de lijnen uit. Eigenlijk vind ik alles wat te maken heeft met e-commerce interessant. Ik kan me voorstellen dat ik in de toekomst die kant op beweeg.”

Bekijk hier hoe de carrière van eerdere winnaars bij Slimstock verloopt

 

 

Win een baan bij Slimstock

Masterstudenten logistiek en supply chain kunnen tot 14 mei meedoen aan de Nationale Voorraadtest. Per week wordt diegene met de meest behaalde punten uitgeroepen tot weekwinnaar en ontvangt een Slimstock powerbank. De overall winnaar maakt kans op een baan in het Slimstock Toptalent programma. Dit wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Voorraaddag op 9 juni, waar de weekwinnaars de strijd met elkaar aangaan.

Doe nu mee met de Nationale Voorraadtest

 

 

 

 

Reageer op dit artikel