nieuws

Niels Moleman is eerste weekwinnaar Nationale Voorraadtest

carrière & mensen 867

Masterstudenten logistiek en supply chain worden weer uitgedaagd om mee te doen met de Nationale Voorraadtest. Dé kennistest op het gebied van voorraadbeheer. Wekelijks wordt er gedurende de competitie die tot 14 mei duurt een winnaar in het zonnetje gezet. Deze weekwinnnaar krijgt als prijs een powerbank. De overall winnaar maakt kans op een baan in het Slimstock Toptalent programma. Niels Moleman is de eerste weekwinnaar en bijt daarmee het spits af.

Niels Moleman is eerste weekwinnaar Nationale Voorraadtest

Naam: Niels Moleman

Leeftijd: 26

Opleiding: Technische Bedrijfskunde, Hogeschool Rotterdam

 

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Voor mijn afstuderen ben ik bezig met magazijnoptimalisatie, een onderdeel daarvan is natuurlijk voorraadbeheer. Een punt waarop veel bedrijven nog een behoorlijke verbeterslag kunnen maken. Ook vanuit mijn opleiding wordt aandacht besteed aan het verbeteren van onder andere magazijnprocessen. Verder heb ik tijdens mijn derdejaars stage een opdracht uitgevoerd op het gebied van supply chain management, waarbij is gekeken naar voorraadbeheer over de organisatie heen, kijkend naar de hele keten. Je kan dus wel zeggen dat ik vanuit Technische Bedrijfskunde vooral de logistieke kant interessant vind.”

"De vaktermen en formules in de test kon ik niet direct toepassen, ik ben enigszins verbaasd dat ik als weekwinnaar uit de bus ben gekomen"

Waarom doe je mee met de Nationale Voorraadtest?

“Ik was op zoek naar achtergrondinformatie en best practices voor mijn afstudeeronderzoek, waarbij ik ook op de website van de Nationale Voorraadtest terecht kwam. Ik was benieuwd hoe groot mijn kennis op dit gebied was, vooral ook in vergelijking met anderen die een studie volgen die volledig gericht is op de logistiek. Het maken ervan vond ik vrij lastig, aangezien er veel vaktermen en formules in voorkwamen die ik wel herkende, maar niet zonder meer direct kon toepassen. Ik ben dus ook enigszins verbaasd dat ik als winnaar uit de bus ben gekomen. Dat ik nu kans maak op een traineeship bij Slimstock is natuurlijk mooi meegenomen, maar was niet mijn intentie toen ik aan deze test begon.”

Doe mee met de Nationale Voorraadtest en win een baan!

Hoe zie jij de toekomst voor jezelf?

“Als het goed is ben ik aankomende zomer afgestudeerd, waarna ik wil gaan werken. Zoals gezegd ligt mijn interesse binnen mijn opleiding vooral bij logistiek, en dan vooral procesoptimalisatie. Daarin wil ik mij graag verder ontwikkelen. Eventueel wil ik in deeltijd nog een vervolgopleiding gaan volgen om mijn kennis te verbreden, maar dat is op dit moment nog niet concreet.”

Bekijk hier hoe de carrière van eerdere winnaars bij Slimstock verloopt

 

 

Win een baan bij Slimstock

Masterstudenten logistiek en supply chain kunnen tot 14 mei meedoen aan de Nationale Voorraadtest. Per week wordt diegene met de meest behaalde punten uitgeroepen tot weekwinnaar en ontvangt een Slimstock powerbank. De overall winnaar maakt kans op een baan in het Slimstock Toptalent programma. Dit wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Voorraaddag op 9 juni, waar de weekwinnaars de strijd met elkaar aangaan.

Doe nu mee met de Nationale Voorraadtest

 

 

 

 

Reageer op dit artikel