nieuws

Job Sonke wint Logistiek Manager van het Jaar verkiezing

carrière & mensen 1939

Job Sonke werd donderdag in de Jaarbeurs Utrecht uitgeroepen tot Logistiek Manager van het Jaar. Tijdens de veertiende editie van deze verkiezing liet de Manager European Distribution Center van Hollister kanshebbers Erik van Wunnik en Gerhard Kolk achter zich. De prijs voor Jong Logistiek Talent ging naar Nick Vreeswijk van Fietskoeriers.nl.

Job Sonke wint Logistiek Manager van het Jaar verkiezing

Job Sonke bracht de logistiek van het Amerikaanse bedrijf Hollister van een landenstructuur naar een nieuw Europees distributiecentrum in Oud-Gastel en kreeg hierin al zijn medewerkers mee. Dit traject begon al in 2007 waarop in 2016 de uiteindelijk verhuizing volgde naar het nieuwe 30.000 vierkante meter tellende dc. Een omvangrijk traject en daarom mag Sonke zich aankomend jaar Logistiek Manager van het Jaar noemen en als ambassadeur optreden voor de sector. “Als je de ‘wow’-factor levert krijg je van de Amerikanen de ruimte voor een nieuw project”, zegt de bescheiden Sonke tijdens zijn presentatie.

 

Lees ook: Hollister blijft met EDC-operatie trouw aan West-Brabant

 

Bescheiden winnaar

De logistiek manager van Hollister liet zijn medefinalisten Erik van Wunnik van DSV Solutions en Gerhard Kolk van Koopman Logistics achter zich. “Je wordt niet geboren met het idee dat je ooit Logistiek Manager van het Jaar wordt, maar ik vind het ontzettend gaaf dat wat ik de afgelopen 25 jaar in de logistiek voor elkaar heb gekregen, wordt erkend”, aldus Sonke direct na de bekendmaking. “Job is een logistiek manager, maar eigenlijk veel meer dan dat”, aldus juryvoorzitter Sander de Leeuw. “Hij heeft een heel nieuw distributiecentrum opgezet en een aantal jaar later de hele operatie verhuisd. Dat al het personeel is meegegaan naar de nieuwe locatie, zegt genoeg over de aandacht die Job heeft voor de human factor.

Bekijk de video over Job Sonke 

 

Nick Vreeswijk wint JLT

Nick Vreeswijk

De prijs voor Jong Logistiek Talent van het Jaar ging dit keer naar Nick Vreeswijk. Terwijl de postmarkt krimpt wist Cycloon Post en Fietskoeriers.nl met dubbele cijfers te groeien en een landelijk dekking voor duurzame bezorging te realiseren. Dit viel de jury op en daarom is Vreeswijk, mede-oprichter en nu operations directeur, tot Jong Logistiek Talent van het Jaar uitgeroepen. Hij liet Marijn Slabbekoorn (DHL Express) en Joris Teurlings (CEVA Logistics) achter zich. In zijn rol maakte Vreeswijk van Fietskoeriers.nl een landelijk opererend platform, dat met ruim 600 fietskoeriers is 33 steden fietst. De Leeuw: “Nick heeft op redelijk jonge leeftijd een bedrijf uitgebouwd tot de grote organisatie die het nu is. Dat vereist een veel breder profiel dan alleen het organiseren van de logistiek zelf. Nick is in staat geweest om mensen aan zich te verbinden. Hij heeft aan duurzaamheid bovendien een menselijk aspect toegevoegd. Dit bedrijf besteedt aandacht aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Bekijk de video over Nick Vreeswijk

Eenzelfde jury oordeelt over beide winaars waar bij Vreeswijk ook nog de publieksstemmen van de finaledag meetelden. Naast Sander Leeuws zitten in de jury de oud LMvhJ-winnaars Duco Buijze en Raymond Cools, Cosmas Hoefnagels en Myrte Marechal. 

Scriptieprijzen ook uitgereikt

Pieter Bremmer (rechts) met juryvoorzitter Stef Weijers

Charlotte van Beijsterveld en juryvoorzitter Wout Dullaert

Tijdens de verkiezing LmvhJ en JLT zijn dit jaar ook de prijzen uitgereikt van de inmiddels tiende editie van de VLM Nederlandse Scriptieprijs Logistiek bachelor en master. In de breakout sessies donderdag hebben de 6 finalisten hun scripties toegelicht aan de jury’s onder leiding van juryvoorzitters Stef Weijers (HAN) en Wout Dullaert (VU Amsterdam). De jury’s konden deze editie kiezen uit 8 bachelor en 10 master scripties. Bij de bachelorscriptie is vooral gekeken naar toegevoegde waarde voor de organisatie en oplossing van praktische problemen. Bij de masterscripties is een duidelijke bijdrage aan de wetenschap en innovatie van belang. De winnaar van de bachelor scriptieprijs is Pieter Bremmer van Hogeschool Rotterdam met zijn scriptie: ‘De lineaire materiaalketen op zijn retour’. Winnaar van de master scriptieprijs is Charlotte van Beijsterveld van Universiteit van Tilburg, met haar scriptie: ‘Restructuring the logistic mail network of PostNL’. Beide scripties hadden uitstekende analyses en waren volgens de jury’s écht af.

Reageer op dit artikel