nieuws

Topman Sebastiaan Scholte kondigt vertrek aan bij Jan de Rijk

carrière & mensen 3165

Sebastiaan Scholte, CEO van Jan de Rijk Logistics, vertrekt bij de logistiek dienstverlener uit Roosendaal. Scholte gaat, zo verklaart hij, zijn carrière buiten het bedrijf voortzetten. Het is onbekend wie hem gaat opvolgen. Scholte vertrekt ook als voorzitter van de luchtvrachtorganisatie Tiaca (The International Air Cargo Association).

Topman Sebastiaan Scholte kondigt vertrek aan bij Jan de Rijk
Sebastiaan Scholte

In een persbericht zeggen de eigenaren Jan en Jacqueline de Rijk en Willem Heeren, voorzitter van de Raad van Commissarissen, dat zij Scholte erg dankbaar zijn voor zijn bijdrage aan de winstontwikkeling en groei van het bedrijf in de periode dat hij er werkzaam voor was. Het management looft Scholte voor het feit dat hij een enthousiaste drijvende kracht is geweest achter het positioneren van de logistiek dienstverlener in de markt. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van het bedrijf.

Scholte: ‘geen eenvoudige beslissing’

Scholte laat weten dat hij met plezier voor Jan de Rijk heeft gewerkt en dat zijn beslissing om te vertrekken niet eenvoudig was. Ook is hij ervan overtuigd dat de logistiek dienstverlener – op plaats 16 in de laatste editie van de Top 100 Logistiek Dienstverleners een fantastische toekomst tegemoet gaat. “Het bedrijf gaat alleen maar nog beter en sterker worden dankzij de strategie die we samen hebben ontwikkeld en het uitzonderlijke talent dat we in huis hebben.”

‘Nieuwe CEO is er over enkele maanden’

Scholte voegt hieraan toe dat Jan de Rijk Logistics een topteam heeft, een sterk bedrijfsmodel en ook wijst hij op het feit dat de logistiek dienstverlener de afgelopen negen jaar onder zijn bewind een continue groei in omzet en resultaat heeft laten zien. Scholte laat niet weten of hij al een nieuwe werkgever op het oog heeft. “Ik kijk uit naar de nieuwe kansen die op mijn pad komen en zal mij de komende tijd inzetten voor een soepele overdracht.” Scholte blijft nog tot 1 juli aan bij de logistiek dienstverlener om zijn taken over te dragen. Jan de Rijk verklaart binnen een paar maanden een nieuw CEO te kunnen presenteren.

Jan de Rijk: 27 vestigingen in 14 landen

Jan de Rijk Logistics is gevestigd in Roosendaal en het opereert met een diverse vloot van 1.000 voertuigen. Het bedrijf levert ook warehousing- en intermodale diensten en retaildistributie. Het heeft 27 vestigingen in 14 landen en heeft verspreid over Europa ongeveer 1.400 medewerkers in dienst.

Scholte vertrekt ook bij TIACA

Scholte legt ook de voorzittershamer neer van The International Air Cargo Association (TIACA). Hij wordt per 1 juli binnen de luchtvrachtorganisatie opgevolgd door de huidige vice-voorzitter, Steven Polmans, hoofd cargo en logistics van Brussels Airport. Dit vertrek is een paar maanden eerder dan aanvankelijk was gepland. Scholte was sinds 2017 voorzitter van deze organisatie. “We vinden het erg jammer dat Sebastiaan vertrekt, maar respecteren uiteraard zijn beslissing”, zegt Polmans.

Reageer op dit artikel