nieuws

TLN heeft nieuwe voorzitter

carrière & mensen 1181

Elisabeth Post wordt de nieuwe voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. Post is door de ledenraad van TLN benoemd voor een periode van vier jaar. Zij is nu nog gedeputeerde in de provincie Noord-Holland.

TLN heeft nieuwe voorzitter

Elisabeth Post (1965) start op 1 mei bij TLN. Zij heeft 25 jaar ervaring in de politiek en was de laatste tien jaar gedeputeerde in Noord-Holland. Als provinciebestuurder was zij verantwoordelijk voor financiën, mobiliteit en zeehavens.

Daarvóór was Post onder meer namens de VVD lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland en fractievoorzitter van de VVD in de Hilversumse gemeenteraad. Post volgt Arthur van Dijk op die in januari 2019 Commissaris van de Koning in Noord-Holland werd.

Sterk verbonden met de sector

Post is content met haar nieuwe ‘uitdaging.’ “Als gedeputeerde heb ik me veel bezig gehouden met mobiliteit: met de aanleg van wegen, met het voorkomen van files, met zorgen dat iedereen goed kan doorrijden”, zegt Post. Ik weet wat ondernemers drijft en voel me sterk verbonden met de sector.” Post zal de eerste periode van haar voorzitterschap benutten om de sector door en door te leren kennen, onder meer door leden te bezoeken.

TLN zocht krachtige voorzitter

Het bestuur van TLN was op zoek naar een krachtige voorzitter, met een hart voor ondernemers en met een goed netwerk in de politiek. “Met Elisabeth Post hebben wij de voorzitter gevonden die we zochten”, zegt waarnemend TLN-voorzitter Wim Pot. “Ze heeft in haar loopbaan altijd gestreden voor ondernemend Nederland. Ze weet hoe de politiek werkt en kent op zowel regionaal als landelijk niveau de juiste mensen. Zij kan er dus goed voor zorgen dat politiek en overheid luisteren naar wat ondernemers in transport en logistiek nodig hebben om Nederland draaiende te houden.”

Post: “Ik kijk ernaar uit de positie van transport en logistiek in Nederland verder te versterken, de komende jaren. In deze veranderende economie, met een sector waarin het rendement onder druk staat, is dat erg belangrijk.”

 

 

Reageer op dit artikel