nieuws

Evofenedex en TLN in zee met European Supply Chain Forum

carrière & mensen 717

Het European Supply Chain Forum (ESCF) gaat samenwerken met evofenedex en Transport en Logistiek Nederland (TLN). Met de samenwerking willen de ledenorganisaties bewerkstelligen dat logistiek dienstverleners, transporteurs en verladers toegang krijgen tot kennis en innovatie op onder andere het gebied van digitalisering, duurzaamheid, de rol van data en samenwerken.

Evofenedex en TLN in zee met European Supply Chain Forum
Van links naar rechts staand: Wendy van Hamburg (General Manager Business Development bij TLN), Lotte van Kleunen (projectmanager evofenedex) en Johan Kerver (evofenedex). Zittend van links naar rechts: Machiel van der Kuijl (algemeen directeur evofenedex),Tom van Woensel (directeur ESCF) en Jan Boeve (algemeen directeur TLN)

ESCF, gelieerd aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), krijgt op zijn beurt door de samenwerking toegang tot een brede logistieke achterban die behoefte heeft aan kennis en het zetten van optimalisatiestappen. In de praktijk van de samenwerking mogen leden van evofenedex en TLN deelnemen aan ESCF workshops en webinars.

Optimaliseren van processen

Tijdens het contract van drie jaar hebben de ledenorganisaties de mogelijkheid om per bijeenkomst een aantal leden af te vaardigen. Deze evenementen hebben als doel om leden kennis te laten maken met nieuwe onderzoeksgebieden en onderzoeksuitkomsten, maar ook door deelnemers met elkaar in contact te brengen. De onderzoeken, uitgevoerd door TU/e-studenten bij bedrijven onder de ESCF-vlag, leveren met grote regelmaat informatie op waarmee bedrijven zelf verder aan de slag kunnen bij het optimaliseren van hun supply chain processen.

Data omzetten in nieuwe tools

Het vernieuwende aan de samenwerking is dat de leden van deze organisaties op individueel bedrijfsniveau de mogelijkheid krijgen om hun beschikbare data met behulp van TU/e studenten om te zetten in nieuwe tools. Daarmee kunnen ze daadwerkelijk handen en voeten geven aan digitaliseringsprojecten.

ESCF wil verladers en ldv’ers ondersteunen

ESCF beschikt over logistieke kennis en zoekt door middel van wetenschappelijk- en bedrijfsonderzoek naar mogelijkheden voor logistieke en verladende bedrijven. Leden van evofenedex en TLN hebben oog voor het realiseren van de volgende stap in logistieke optimalisatie, maar kunnen daarbij steun gebruiken.

 

Reageer op dit artikel