nieuws

Derde generatie grijpt de macht bij E. van Wijk

carrière & mensen 905

Ewout van Wijk volgt zijn vader Ad van Wijk op als ceo van logistiek dienstverlener E. van Wijk Group. Ad van Wijk blijft wel verbonden aan het familiebedrijf.

Derde generatie grijpt de macht bij E. van Wijk

Met ingang van 1 januari 2019 komt het roer van het familiebedrijf in handen van de derde generatie Van Wijk. Ewout van Wijk treedt aan als ceo en voorzitter van de directie van E. van Wijk Group. Hij neemt het stokje over van vader Ad van Wijk die indertijd zijn eigen vader opvolgde. Van Wijk senior zal een belangrijke rol blijven vervullen als adviseur, ambassadeur en directielid. Het derde bestuurslid van de Group is CFO Berthil Wever. Ewout van Wijk blijft daarnaast werkzaam in zijn huidige functie als managing director van E. van Wijk Logistics Nederland.

Holding E. van Wijk Group

E. van Wijk Group is de overkoepelende holding van zeven bedrijven en opereert internationaal met eigen vestigingen in Polen, Oekraïne, Roemenië en Moldavië. Daar is Van Wijk Group behalve als logistieke dienstverlener ook actief als importeur, dealer en onderhoudspartner voor onder andere DAF Trucks. Bij elk van de bedrijven staat een Managing Director aan het hoofd. Bij de Group werken 1.200 mensen.

DNA van het familiebedrijf

Ad van Wijk: “Voor mij is de tijd aangebroken om de eindverantwoordelijkheid over te dragen. Mijn eigen vader Ewout van Wijk heeft het bedrijf indertijd opgericht, nu komt er weer een ‘E’ van Wijk aan het stuur. Als de gezondheid het toestaat, zou ik graag nog een aantal jaren als non-executive directielid mijn bijdrage aan het bedrijf leveren.” Ewout van Wijk: “Mijn vader heeft het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Hij is jarenlang het gezicht geweest. Ik merk dagelijks hoezeer zijn ambassadeursrol van toegevoegde waarde is. We zijn sterk gegroeid en hebben steeds meer regels en structuur geïmplementeerd. Maar we willen ons DNA van familiebedrijf behouden. Daar hoort mijn vader als senior ambassadeur bij.”

Ad van Wijk: “Ik heb de opvolging van mijn vader als bijzonder ervaren en ik hoop dat ik voor Ewout hetzelfde kan betekenen. We respecteren elkaar. Ik heb het volste vertrouwen dat Ewout het kan en wens hem veel wijsheid toe.”

Reageer op dit artikel