nieuws

Honderd professionals ontvangen certificaat Logistiek Academy

carrière & mensen 902

De opleidingsbehoefte onder logistiek en supply chain professionals is hoog. In 2018 leidde Logistiek Academy, de samenwerking tussen Logistiek en Nyenrode, een recordaantal van in totaal honderd professionals op binnen drie programma’s. 

Honderd professionals ontvangen certificaat Logistiek Academy

Al een aantal jaren biedt Logistiek Academy executive opleidingen aan voor logistiek en supply chain professionals die in het dagelijkse werkende leven een cruciale rol vervullen bij de realisatie van strategische doelstellingen in hun organisatie. Wegens het grote succes worden de drie programma’s die Logistiek Academy kent: Collegereeks Logistiek Management, Collegereeks E-Logistics en de Masterclass Operational Excellence, in 2019 allemaal twee keer aangeboden. Zowel in het voor- als in het najaar. “Dat doen wij om zo alle logistiek- en supply chain professionals een plaats te kunnen bieden binnen onze programma’s. Ook merken wij dat er qua timing van de opleidingen verschillende behoeftes zijn”, aldus Aletta Martens, manager events en opleidingen bij Vakmedianet, de uitgeverij waar Logistiek Academy onderdeel vanuit maakt.

“Ik wilde bijgepraat worden over de meest actuele inzichten op gebied van logistiek management en dat is gelukt!”

De programma’s van Logistiek Academy variëren van een meerdaagse kennisintensieve Masterclass tot collegereeksen van zes colleges. De opleidingen kenmerken zich door een wetenschappelijk en toch praktisch karakter en zijn, door de beperkte tijd die ze innemen, goed te volgen naast een drukke baan. Alle programma’s worden zowel in het voorjaar als in het najaar aangeboden. “Ik wilde bijgepraat worden over de meest actuele inzichten op gebied van logistiek management en dat is gelukt!”, aldus een van de deelnemers.

Collegereeks Logistiek Management

Collegereeks Logistiek Management

“De reeks heeft zowel nieuwe inzichten opgeleverd als verbazing over het premature van e-logistiek”

Logistiek management vanuit een bedrijfskundig en strategisch perspectief, dat biedt de Collegereeks Logistiek Management. Het stelt de deelnemer in staat om zijn kennis in korte tijd te updaten en daarmee zijn strategische invloed in de eigen organisatie te verhogen. In zes colleges, ieder college duurt van 16.00 tot 19.00 uur, komen de onderwerpen Trends in supply chain management, Inkoop & Logistiek, Big Data & Innovatie, Planning & Forecasting, Supply Chain Finance en Lean Management aan bod. De colleges worden gegeven door tophoogleraren en -docenten en wordt al jarenlang beoordeeld met het cijfer 8. In 2019 worden twee nieuwe docenten aan het programma toegevoegd: Jhr. dr. Walther Ploos van Amstel en Prof. dr. Frank Rozemeijer. De eerstvolgende Collegereeks Logistiek Management start op 5 maart 2019.

Collegereeks E-Logistics

In zes colleges naar innovatieve e-logistieke processen in uw organisatie. Tijdens de Collegereeks E-Logistics wordt het belang van goede logistiek achter een succesvolle webwinkel benadrukt. Doen wat de klant is beloofd en dit ook meetbaar maken. Er is in deze reeks veel aandacht voor het gebruik van beschikbare data en digitale innovatie. De onderwerpen van de colleges zijn E-logistics & Digitalisering, Magazijninrichting & Voorraadbeheer, Planning & Forecasting, Retourlogistiek, Multichannel & Crossborder, Last Mile Logistiek en een praktijkcase (PostNL) over Data Analytics en E-commerce. “De reeks heeft zowel nieuwe inzichten opgeleverd als verbazing over het premature van e-logistiek”, zegt een van de deelnemers. De Collegereeks E-Logistics start op 5 maart 2019.

Meer weten over Digitale Innovaties en E-Logistics?

Download dan gratis het whitepaper Digitale Innovaties en E-Logistics. Dit digitale document geeft u inzicht over de transitie van traditioneel logistiek denken naar meer e-denken.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

– Wat is E-logistics?
– Logistiek: zelf doen of uitbesteden?
– Vijf tips voor toepassen digitalisering in E-logistics
– Het belang van kloppende data
– Waarom investeren in dataverrijking belangrijk is

Masterclass Operational Excellence

Medecursisten zijn vakgenoten. Naast het opdoen van kennis van topdocenten en hoogleraren wordt er ook volop genetwerkt en waardevolle contacten uit het bedrijfsleven en de wetenschap opgebouwd.

"Enerverend, kennisverbredend en leerzame mix van theorie en praktijk"

Stap voor stap werkprocessen verbeteren, systematisch focussen op klantwaarde en het optimaal benutten van het menselijk kapitaal. Dat wordt geleerd tijdens de vierdaagse kennisintensieve Masterclass Operational Excellence. Van tien topsprekers en hoogleraren horen de deelnemers over de best-in-class Operational Excellence technieken, de toepassing in de praktijk en de rol van leiderschap. “Enerverend en kennisverbreden. Een goede mix tussen theorie en praktijk”, zegt een van de deelnemers op de Masterclass Operational Excellence. In 2019 vindt de Masterclass Operational Excellence plaats op 15 & 16 mei en 4 & 5 juni.

Samenwerking met Nyenrode

Logistiek Academy is een samenwerking tussen Logistiek en Nyenrode Business Universiteit. Nyenrode is onlangs voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste opleider in een onderzoek over zakelijke dienstverleners in Nederland door MT Magazine. Van alle bedrijven in Nederland neemt Nyenrode plek nummer 13 in op de lijst van MT1000, een speciale uitgave van MT Magazine. In het onderzoek toetsen de respondenten bedrijven op productinnovatie, aandacht voor de klant en operational excellence. Daarnaast is het marktaandeel en in welke mate de respondenten het bedrijf aanbevelen, meegenomen in de score.

Reageer op dit artikel