nieuws

Distributiemedewerkers dagen Jumbo voor de rechter

carrière & mensen 1288

De strijd tussen de vakbonden namens de distributiewerkers en Jumbo is nog niet voorbij. Op maandag 17 december staan beide partijen opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal.

Distributiemedewerkers dagen Jumbo voor de rechter

De vakbonden betichten Jumbo ervan zich tijdens een staking in 2017 niet aan het stakingsrecht te hebben gehouden. Daarnaast is volgens de bonden de Arbeidsvoorwaarden Regeling (AVR) die Jumbo met de ondernemingsraad afsloot niet rechtsgeldig. Volgens FNV zou Jumbo de cao, die tot april 2017 liep, nog twee jaar moeten nakomen. De vakbond kondigde de gang naar de rechter overigens al in januari dit jaar aan.

Weer staken voor cao

De zitting van 17 december wordt volgens de bonden bijgewoond door Jumbo-distributiewerkers uit het hele land. Deze medewerkers zien volgens de bonden de huidige regeling, die is afgesloten door de ondernemingsraad en Jumbo, niet zitten, maar willen een cao die met de vakbonden is afgesloten. Medewerkers van de distributiecentra Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden staken daartoe op maandag 17 december en gaan met bussen naar Den Bosch.

Reageer op dit artikel