nieuws

DHL lanceert bliksemstages voor kinderen

carrière & mensen 1426

DHL investeert in de jeugd. DHL Express biedt kansarme kinderen een kans in de logistieke sector. Onder meer door bliksemstages. Daarmee wil DHL kinderen een goede start in het leven bezorgen en ze interesseren voor het logistieke vak.

DHL lanceert bliksemstages voor kinderen

De jeugd heeft de toekomst. Daarom biedt DHL op verschillende plekken in het land bliksemstages aan aan kinderen. DHL doet dit in samenwerking met JINC, een non profit organisatie die jongeren op weg helpt naar een baan. Het contract is begin december ondertekend.

 

De eerste kinderen hebben al stage gelopen. Een eerste groep Amsterdamse schoolkinderen is op bliksemstage geweest in de DHL-hub op Schiphol. De verschillende functies die daar allemaal voor zorgen zoals koerier, loodsmedewerker en douane-beambte kwamen daarbij naar voren. De volgende activiteit is ‘De Baas van Morgen’ op 24 januari 2019 waarbij een kind de hele dag op pad gaat met de directeur.

 

Personeelstekort
in de logistiek

personeelstekort

 

 

Zo staat het ervoor >>>

 

 

Met het initiatief wil DHL kinderen vooruithelpen in hun leven en jeugd interesseren voor en baan in de logistiek. Niet onbelangrijk in een sector met fors personeelstekort op alle verschillende niveau’s. Ronald Leunisse, managing director van DHL Express Nederland: “Deze kinderen zijn de medewerkers van morgen die we graag op weg helpen met sollicitatietraining en mentorschap om ze te interesseren voor een mooi vak in bijvoorbeeld de logistiek. Onze medewerkers krijgen zo de kans om werkelijk iets te betekenen in het leven van kinderen en daarmee van maatschappelijk toegevoegde waarde te zijn.”

 

 

JINC-directeur Daniël Roos is blij met de stap van DHL: “Er zijn veel verschillende soorten banen te vinden in de logistieke branche en het is één van de meest kansrijke sectoren van deze tijd. Het is natuurlijk belangrijk dat jongeren dat ontdekken.”

Programma’s voor en met kinderen is niet nieuw voor DHL. DHL heeft het GoTeach-programma van DHL waarbinnen de multinational initiatieven heeft als DHL Kidsday en het wereldwijde partnerschap met SOS Kinderdorpen.

 

Reageer op dit artikel