nieuws

Arthur van Dijk vertrekt bij TLN

carrière & mensen 2759

TLN moet opzoek naar een nieuwe voorzitter. Arthur van Dijk verlaat TLN na vijf jaar. Hij wordt Commissaris van de Koning in Noord-Holland.

Arthur van Dijk vertrekt bij TLN

Provinciale Staten van Noord-Holland hebben besloten Arthur van Dijk voor te dragen als de nieuwe commissaris van de Koning. De Statenleden vinden dat Van Dijk prima past bij het profiel. Van Dijk volgt Johan Remkes op, die stapt op 1 januari op. Voor de opvolging van Remkes hadden Provinciale Staten gevraagd ,,om een gezaghebbend en integer bestuurder die de inwoners van alle regio’s begrijpt en een ruimdenkend en communicatief sterk persoon is. ” Van Dijk is het geworden.

Van Dijk is sinds 2013 algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland.  Hij volgde Alexander Sakkers op. Daarvoor was hij onder meer voor de VVD tien jaar wethouder van de gemeente Haarlemmermeer. Van Dijk wordt op 7 januari geïnstalleerd tijdens de Statenvergadering van de provincie Noord-Holland.

Lees ook: Dit zegt Arthur van Dijk zelf over zijn vertrek (interview).

Reageer op dit artikel