nieuws

Prijzenregen en technologie centraal op JLN jaarcongres

carrière & mensen 853

De jaarlijkse bijeenkomst van Jong Logistiek Nederland is groeiende. Het congres, dat dit jaar in het teken stond van technologie, is uitgebreid met een heuse beursvloer. Naast een inhoudelijk programma dat de 130 deelnemers konden volgen, werden er ook een aantal prijzen uitgedeeld.

Prijzenregen en technologie centraal op JLN jaarcongres
Sam Verstraten, Hans Damen, Jeroen Baartmans (Breytner) en Marie José Baartmans (Breytner)

In drie verschillende categorieën waren er drie genomineerden. De award voor het beste bedrijf ging naar Breytner. JLN ziet dit bedrijf als voorbeeld, omdat Breytner streeft naar innovatie en vooruitgang en een duidelijke zero emissie visie heeft.

Beste JLN’er

Andries Overweg, Jasper Pot en Sam Verstraten streden tijdens het jaarcongres, dat op zaterdag 13 oktober in de Fabrique in Maarssen werd gehouden, om de award voor beste JLN’er. De spannende nek-aan-nek race, die werd uitgevochten op social media,  leverde uiteindelijk Sam Verstraten de award op.

Logistiek Goeroe

In de categorie Logistiek Goeroe van 2018 won met grote meerderheid van de stemmen, Brigadegeneraal van de Landmacht, Hans Damen. Hessel Visser, vorig jaar door de JLN’ers verkozen tot Logistiek Goeroe 2017, overhandigde de prijs en was tevens dagvoorzitter tijdens het congres.

Beursvloer

Het JLN jaarcongres groeit. Deze editie was er voor het eerst een beursvloer met demonstraties van verschillende technologie. Onder andere het 3D Exploration Lab van DSV, DHL met vision picking, en een AGV van SEW Eurodrive waren aanwezig. Bij MotracLinde kon de behendigheid worden getest in een heftruck. Partners van JLN: Dinalog, Yacht, Justin Recruitment en Breda Business School ontbraken ook niet op de beursvloer.

Service Supply Chain Game

Logistiek in spelvorm; ook dat was te vinden tijdens het jaarcongres. Gedurende de interactieve Service Supply Chain Game van Dinalog ben je als speler verantwoordelijk voor een bepaalde schakel in de keten. Het doel: zorgen dat treinen, schepen en vliegtuigen tijdig van de juiste reserveonderdelen worden voorzien.

Innoveren en automatiseren

Tijs van Driel, Jong Logistiek Talent van het Jaar 2017, nam de JLN’ers mee in de wereld van Red Je Pakketje. De toekomstvisie van het bedrijf is rijden met elektrische busjes, gebruik maken van automatisering en drones. Maar wat brengt de toekomst nog meer? Welke gevolgen heeft automatisering voor de continuïteit van het bedrijf? Heeft een onderneming bestaansrecht zonder te investeren in innovatie? En zijn de logistiek managers van de toekomst vooral IT-managers? Deze laatste vragen werden door Van Driel en Hessel Visser voorgelegd aan het publiek. Tijdens deze discussie kwamen verschillende interessante meningen en standpunten voorbij. Leuk, creatieve of diepzinnige antwoorden werd beloond met een lekker biertje of een streekproduct.

Foto's

Reageer op dit artikel