nieuws

Timing test exoskelet bij Kuehne + Nagel

carrière & mensen 1258

Uitzendbureau Timing is bij Kuehne + Nagel een test gestart met een exoskelet. Het betreft het Laevo 2 exoskelet waarmee de onderrug spieren 40 procent minder belast worden bij bukbewegingen.

Timing test exoskelet bij Kuehne + Nagel
Timing is als eerste uitzendbureau gestart met het testen van het Laevo 2 exoskelet bij distributiemedewerkers van onder andere logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel. Dankzij het exoskelet worden de onderrugspieren 40% minder belast bij iedere bukbeweging. In de sector transport en logistiek.

Reden voor de test met de exoskelet van Laevo is volgens Timing het feit dat in de sector transport en logistiek nog altijd sprake is van een schrijnend tekort aan personeel alsmede een hoge uitstroom.

Personeel kan langer doorwerken

Dankzij exoskeletons wordt het werk minder zwaar en kunnen medewerkers langer blijven doorwerken, verwacht Timing dat volgens eigen zeggen het eerste uitzendbureau is dat de exoskelet in de praktijk laat uittesten.

 

 

Lees ook 

Colruyt start grootschalig testtraject met Exoskelet

 

Exoskelet wordt als harnas gedragen

Volgens het uitzendbureau, dat per jaar ongeveer 40.000 bemiddelingen realiseert, wordt het met exoskeletons mogelijk om een belangrijke bijdrage te leveren aan de grote krapte aan flexpersoneel binnen de sector transport en logistiek. Het exoskelet wordt als harnas aangetrokken over de gewone kleding en werkt met veren die gemakkelijk uit te zetten zijn. Zo kan magazijnpersoneel het harnas aan laten op het moment dat ze achter de computer zitten of pauze hebben.

 

 

Lees ook:

Kuehne + Nagel wil hoogste niveau automatisering

 

 

Eerste reacties zijn positief

Het exoskelet weegt maar 2,3 kilogram en is gemakkelijk over de kleren heen aan te doen. De pilot ging vorige maand van start bij Kuehne + Nagel. De eerste reacties waren positief, meldt Timing. Het viel medewerkers direct op dat de houding werd gecorrigeerd. Het grootste verschil was merkbaar bij een medewerker met lage rugklachten, “Het pak dwingt mij in een bepaalde houding waardoor ik me veiliger voel om te bewegen.”

 

 

Lees ook:

Exoskelet blijft zich vernieuwen met extra snufjes

 

 

Timing: exoskelet aanschaffen

Om het effect op de lange termijn te testen, hebben klanten gevraagd om een langere testperiode. Na een succesvolle pilot wil Timing enkele pakken zelf aanschaffen en langzaam uitrollen onder de flexkrachten.

Reageer op dit artikel