nieuws

Chauffeurstekort? in de V.S. hebben ze pas een probleem: Zo pakt Walmart het aan

carrière & mensen 6367

Chauffeurstekort is geen enkel een Nederlands probleem. In Amerika daar hebben ze pas een tekort. Walmart voelt de pijn en is een offensief gestart.

Chauffeurstekort? in de V.S. hebben ze pas een probleem: Zo pakt Walmart het aan

Zoals alles in Amerika groter is, geldt dat ook voor het chauffeurstekort. Het gebrek aan vrachtwagenchauffeurs in het tweede kwartaal naar een record van 296.311, volgens onderzoeker FTR Transportation Intelligence.

Walmart, dat met 4700  winkels in het land en 7500 chauffeurs misschien wel de werkgever is met de meest truckers in dienst, voelt de pijn.  Walmart heeft de behoefte aan een ‘paar honderd chauffeurs’, zei Tracy Rosser, Walmart’s senior vice president van transport onlangs in een interview.


De retail gigant is een offensief gestart om de ergste pijn te ledigen. Walmart introduceert aanbreng bonussen tot $ 1.500 en verkort het instapproces voor nieuwe medewerkers  van 70 dagen naar 30 dagen. Ook gaat de retailer het vak als chauffeur actief promoten. Walmart zendt sinds kort zijn eerste nationale tv-advertentie uit.

Chauffeurstekort Nederland

Hoewel de aantallen in Nederland lager zijn, is de noodzaak wellicht net zo groot. 1500 nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Dat is het doel in Nederland. Om die mannen en vrouwen binnen te halen, is de sector begin dit jaar een nieuwe wervingscampagne gestart.

Reageer op dit artikel