nieuws

Blokker reorganiseert verder: e-commerce dc Gouda in 2019 dicht

carrière & mensen 4107

Blokker sluit zijn e-commerce distributiecentrum in Gouda volgend jaar. Sluiting volgt omdat het geplaagde concern de huidige dc locatie in Geldermalsen wil ombouwen tot een omnichannel distributiecentrum. Ook vertrekken er drie directieleden bij Blokker, waaronder supply chain directeur Koen van Doorn.

Blokker reorganiseert verder: e-commerce dc Gouda in 2019 dicht

De verhuizing van de e-fulfilment activiteiten vanuit Gouda naar het offline dc in Geldermalsen volgt op de in maart aangekondigde koerswijziging van Blokker om in te zetten op omnichannel. Gevolg van deze strategiewijziging is onder andere dat het concern stopte met zijn aparte e-commerce tak Nextail dat in 2014 werd opgericht.

Blokker: kortere levertijden

Volgende stap is de sluiting van het huidige e-dc in Gouda dat pas sinds eind 2015 in gebruik is en waar 49 medewerkers werkzaam zijn. De efficiëntere logistieke operatie zorgt voor kortere levertijden en een sterkere omnichannel propositie, zegt het concern vrijdag.

 

 

Lees ook: 

Recordverlies Blokker ondanks forse (logistieke) reorganisatie

 

Medewerkers kunnen meeverhuizen

Het dc in Gouda sluit 1 augustus 2019 volgend jaar. De 49 medewerkers in Gouda kunnen meeverhuizen naar het gemoderniseerde distributiecentrum in Geldermalsen. Blokker sloot eerder al zijn distributiecentrum in Mijdrecht, dat werd verkocht aan het Canadese warenhuisconcern Hudson’s Bay.

Omnichannel Distributiecentrum in Geldermalsen

E-fulfilment specialist Roland Slegers van Delivery Match zegt op zijn LinkedIn pagina dat op de bestaande locatie in Geldermalsen een volledig vernieuwd Omnichannel Distributie Centrum (ODC) wordt gerealiseerd. “Het volledig nieuw in te richten ODC kent een deels gemechaniseerd inbound proces, een volledig geïntegreerd offline en online outbound proces en een deels gemechaniseerd packing en shipping proces met behulp van een dispatch shuttle, conveyors, sorteermachine en verpakkingsmachine”, schrijft Slegers die door Blokker als interim is ingehuurd om de omnichannel strategie van het geplaagde concern verder vorm te geven.

 

 

Lees ook:

Wat zijn de succesfactoren van Operational Excellence?

 

OBM en lean toepassen

Slegers vermeldt verder dat in de operatie van het vernieuwde dc in Geldermalsen straks gewerkt wordt volgens Continuous Improvement-principe. Daarnaast worden besturing standaarden toegepast waarbij wordt gewerkt volgens de lean en OBM (Organizational Behavior Management) methodieken. “Hiermee maakt Blokker een enorme stap op het gebied van service, flexibiliteit en kosten”, stelt de e-fulfilment specialist.

 

 

Lees ook:

Blokker sluit Xenos-dc in Waalwijk: 180 banen weg

 

Koen van Doorn vertrekt bij Blokker

Ook werd vrijdag bekend dat het managementteam van de winkelketen is teruggebracht van acht naar vijf. Koen van Doorn (foto links) is een van de directieleden die het veld moet ruimen. Van Doorn – hiervoor supply chain directeur bij Nedac Sorbo – werd eind 2015 door Blokker aangetrokken als supply chain directeur. Hij moest orde op zaken stellen bij de bevoorradingsketen van het retailconcern.  Van Doorn was verantwoordelijk voor de complete huishoudtak van Blokker, Marskramer, Big Bazar en Blokker België. Van Doorn was de eerste formele supply chain-directeur van Blokker.

Reageer op dit artikel