nieuws

Toeloop op rijbewijs vrachtwagen

carrière & mensen 4317

De grote vraag naar vrachtwagenchauffeurs heeft tot een flinke toestroom naar de rijexamens van het CBR geleid.

Toeloop op rijbewijs vrachtwagen

Het aantal praktijkexamens voor vrachtwagens nam in 2017 met 24 procent toe, meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen in zijn jaarverslag. Het nieuwe T-rijbewijs voor bestuurders van motorrijtuigen met beperkte snelheid die op de openbare weg rijden, leidde ook tot meer werk. Er werden bijna een kwart meer T-examens afgenomen dan een jaar eerder. T-rijbewijs is onder meer nodig voor het besturen van heftrucks breder dan 130 centimeter waarmee op de openbare weg wordt gereden.

Vrachtwagenchauffeurs gezocht

De toeloop op rijbewijzen voor vrachtwagens komt voort uit de landelijke wervingsacties die afgelopen jaren worden gehouden. 2600 zij-instromers heeft dit opgeleverd. Omdat de vraag naar chauffeurs nog groter is, is de sector medio maart een nieuwe actie gestart. De nieuwe wervingscampagne moet 1500 extra vrachtwagenchauffeurs opleveren.

 

Lees ook
T-rijbewijs verplicht per 1 juli: de feiten

 

Het CBR kan de vraag nauwelijks aan en de wachttijden nemen toe. Ondanks overwerk van examinatoren en de aanstelling van zestig nieuwe examinatoren moesten de kandidaten langer op hun rijvaardigheidsproef wachten dan was afgesproken. Het CBR werft dit jaar daarom 112 nieuwe examinatoren.

Reageer op dit artikel