nieuws

Staking bij Lidl distributiecentrum Tiel

carrière & mensen 2846

Staking bij Lidl distributiecentrum Tiel

Medewerkers van een distributiecentrum van Lidl leggen vrijdag vijf uur lang het werk neer. De staking heeft te maken met de voorgenomen verhuizing van de vestiging van Tiel naar Oosterhout begin volgend jaar. Grote logistieke problemen verwacht Lidl niet.

Volgens vakbond FNV wil Lidl extra reiskosten van werknemers slechts maximaal een half jaar vergoeden. “Wij vragen niets extra’s, maar waarom moeten wij geld bijleggen om ons werk te kunnen blijven doen”, zo wordt een werknemer van het dc geciteerd in het persbericht van FNV. Het personeel vreest er financieel op achteruit te gaan als ze bij Lidl blijven werken na de verhuizing. Lidl ging volgens FNV niet in op een ultimatum dat tot donderdagmiddag liep. Lidl heeft volgens de bond geen serieuze poging gedaan om tegemoet te komen aan de eisen van de werknemers. Er werken ongeveer 180 mensen op de locatie in Tiel. Of de staking tot overlast leidt in de winkels is niet duidelijk.

Staking van 6.00 tot 11.00 uur

Het distributiecentrum in Oosterhout (gemeente Overbetuwe) is het zevende distributiecentrum van Lidl Nederland. Met een oppervlakte van in totaal 54.000 vierkante meter is dit pand één van de grootste distributiecentra van de supermarktketen in Europa. De werknemers in het dc van Tiel leggen vanmorgen tussen 6.00 uur en 11.00 uur het werk neer. De bond wil dat na de verhuizing naar Oosterhout minimaal de feitelijke reiskosten worden vergoed en dat Lidl voor dagelijks vervoer van de werknemers zorgt. Ook moet er een regeling komen voor werknemers die niet willen meeverhuizen.

Lidl moet vervoer gaan regelen

Fatma Bugdayci van FNV Handel: ‘Mensen met een auto gaan meer kilometers rijden, dit betekent dat ze niet alleen meer geld kwijt zijn aan benzine maar ook aan onderhoud van de auto. Bovendien, niet iedereen heeft een auto of kan die betalen. Voor hen moet Lidl vervoer regelen dat aansluit op de gewone werktijden.’

Reactie Lidl

Lidl zegt de staking ‘te betreuren.’ Grote logistieke problemen en lege schappen verwacht het bedrijf niet. “Het gaat om een betrekkelijk kleine groep medewerkers waardoor het dc gewoon doordraait, om zo alle winkels te kunnen bevoorraden. Het is verder  zaak om deze aangelegenheid intern verder te bespreken”, stelt Christine Braun, pr manager bij Lidl.

 

Reageer op dit artikel