nieuws

Recordinstroom aan vrachtwagenchauffeurs 1e kwartaal 2018

carrière & mensen 3856

Recordinstroom aan vrachtwagenchauffeurs 1e kwartaal 2018

Nog nooit stroomden er in 1 kwartaal zoveel nieuwe vrachtwagenchauffeurs in. Bijna de helft van alle instromers in de sector betreft vrachtwagenchauffeurs.

Het eerste kwartaal van 2018 stroomden 3.047 vrachtwagenchauffeurs in. De totale instroom in de logistieke sector was 7.972. Dat blijkt uit cijfers van Sectorinstituut Transport en Logistiek. Arthur van Dijk, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN) is blij met de cijfers: “Het is goed te zien dat veel mensen instromen in de sector en dat bijvoorbeeld ons zij-instroom traject werkt.”

Nieuwe wervingscampagne vrachtwagenchauffeurs

Tegenover het groot aantal instromers staat een groot uitstroom, stelt het Sectorinstituut. Veel vrachtwagenchauffeurs gaan met pensioen en goede economie maakt wisselen van banen makkelijker waardoor de spanning op de logistieke arbeidsmarkt blijft.

 

vrachtwagenchauffeurs

 

De sector onder aanvoering van het Sectorinstituut startte daarom begin dit jaar een nieuwe wervingscampagne voor chauffeurs. Het doel is om 1500 nieuwe vrachtwagenchauffeurs te werven.  Het zij-instroom project is een vervolg op de campagne van het sectorplan transport en logistiek 2016/2017.

Nog veel vacatures

Er werken nu al bijna 150.000 mensen in de sector. Van Dijk: “Dat neemt niet weg dat we in een cirkel van 300 kilometer rond Utrecht de komende jaren 2000 vrachtwagenchauffeurs per jaar zoeken. Daarnaast zijn er ook veel vacatures in andere logistieke beroepen”. Ook Willem Dijkhuizen, bestuurder van FNV Transport en Logistiek is blij met de ontwikkelingen. “We zien dat er sprake lijkt te zijn van een structurele ontwikkeling en niet alleen maar om tijdelijke krachten. Zeker bij de chauffeurs gaat het om echte banen. Dat hebben we met oog op de toekomst als sector hard nodig”.

 

 

 

Reageer op dit artikel