nieuws

Dode door heftruckongeval bij transportbedrijf

carrière & mensen 7915

Dode door heftruckongeval bij transportbedrijf

Door een bedrijfsongeval met een heftruck in Stolwijk is een man om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde bij een transportonderneming in het Zuid-Hollandse dorp.

De arbeidsinspectie doet onderzoek. Vermoedelijk was het slachtoffer een heftruck aan het besturen en is er een object op hem terechtgekomen, aldus de inspectie. Er werd een traumahelikopter ingezet, maar hulp mocht niet meer baten, meldt ANP.

Stijging arbeidsongevallen

Het aantal arbeidsongevallen in Nederland over alle sectoren heen blijft toenemen. De inspectiedienst kreeg vorig jaar 4.250 meldingen van arbeidsongevallen binnen, 12 procent meer dan in 2016. Dat blijkt uit de publicatie De Staat van Arbeidsveiligheid 2018, die de Inspectie SZW (ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid) in april presenteerde. De sector transport en logistiek bezet de vierde plek in het rijtje risicogroepen.

Ongevallen heftrucks

Recente cijfers over ongevallen met heftrucks ontbreken echter. ISZW kan die cijfers niet geven, omdat ze simpelweg niet meer worden bijgehouden – er is geen capaciteit om dit uit te zoeken, meldt de instantie. De aanname is dat het aantal incidenten met heftrucks schommelt rond de 1.700 per jaar. Het aantal zware ongevallen wordt geschat op 120 per jaar en 7 doden. De laatste exacte cijfers dateren uit 2014.

Reageer op dit artikel