nieuws

Succesvolle Collegereeks E-Logistics gaat op herhaling

carrière & mensen 8835

Aan de tweede editie van de Collegereeks E-Logistics van Logistiek Academy op Nyenrode deden een recordaantal van 28 deelnemers mee. Dinsdagavond 8 mei ontvingen zij hun certificaat. Door het enorme succes van dit programma wordt de reeks in het najaar van 2018 herhaald.

Succesvolle Collegereeks E-Logistics gaat op herhaling

Tijdens de Collegereeks E-Logistics wordt gedurende zes colleges, van 16.00 tot 19.00 uur,  ingegaan op de uitdagingen die online logistiek met zich meebrengt. Door het enorme succesvol wordt de Collegereeks in het najaar herhaald en start op 25 september.

De deelnemers aan de voorjaarseditie van Collegereeks E-Logistics eindigden hun opleiding dinsdag 8 mei met een inspirerend college van Prof. Tom van Woensel (TU Eindhoven) over Last Mile Logistics. Hij ging in op verschillende trends en kansen.

 

Download de brochure van Collegereeks E-Logistics en start nog dit najaar

 

Trends en kansen in last mile logistics

Prof. Tom van Woensel

The long tail in het assortiment van bijvoorbeeld spare parts zou anders georganiseerd kunnen worden door inzet van de techniek 3D printing. Door de ‘need for speed’, het steeds sneller uitleveren van online bestelde goederen, dwingt het supply chains om steeds meer klantspecifiek te worden. Waar leg ik mijn voorraad neer? En vanuit waar ga ik mijn klant beleveren? Dat zijn vraagstukken die dan aan de orde komen. “De klant kan overal kopen en kan ook van overal worden beleverd”, aldus Van Woensel.

Last mile en de opkomende deeleconomie

Er zijn verschillende E-logistieke structuren met verschillende ontkoppelpunten te definiëren die Van Woensel stuk voor stuk langsgaat. Iedere structuur heeft zo zijn eigen uitdagingen waarbij Van Woensel ook ingaat op last mile in combinatie de opkomende deeleconomie. Mensen en middelen (bussen, auto’s) bewegen al, waarom zouden ze dan niet een pakketje mee kunnen nemen? Hij haalt het voorbeeld van Dabbawala aan, een Indiase voedselbezorger in Mumbai. Dagelijks worden bijna 200.000 lunchboxen bezorgd door 5.000 dabbawalas (zo worden de bezorgers genoemd). Met uiterste precisie en stiptheid worden de pakketjes met behulp van simpele kleurcodes bezorgd. Er wordt een performance gehaald van 99,99 procent.

Online magazine Logistiek Academy

Logistiek Academy is een samenwerkingsverband tussen Logistiek.nl en Nyenrode University. Beide organisaties hebben de krachten gebundeld voor het ontwikkelen van executive opleidingen (masterclasses en collegereeksen) speciaal voor logistiek professionals. Bedoeld om in korte tijd kennis op te doen van bepaalde logistieke thema’s. De opleidingen kenmerken zich door een wetenschappelijk edoch praktisch karakter en zijn door de beperkte tijd die ze innemen goed te volgen naast een drukke baan. Medecursisten zijn vakgenoten. Dat maakt het volgen van een opleiding aan Logistiek Academy ook tot een zinvol netwerkmoment. Lees het speciale online magazine over Logistiek Academy en ontdek alles over de verschillende programma’s die worden aangeboden in 2018.

Reageer op dit artikel