nieuws

Process mining levert Joris Keizers logistieke titel op

carrière & mensen 10652

De nieuwe Logistiek Manager van het Jaar heet Joris Keizers. Hij kreeg gisteren van de jury deze erkenning op basis van slim omgaan met data om het productieproces te stroomlijnen.

Process mining levert Joris Keizers logistieke titel op

“Geweldig om te midden van vakgenoten deze prijs te mogen ontvangen.” Joris Keizers, operations manager van Veco in Eerbeek, nam de prijs met veel genoegen in ontvangst en beloofde als ambassadeur voor het vakgebied zijn best te gaan doen. Keizers (45) werkt sinds 2010 bij Veco, daarvoor bij Stork Prints. Hij studeerde econometrie in Groningen. Ooit was hij nationaal kampioen bobsleeën. Maar hij bleek – naar eigen zeggen – meer verguld met deze logistieke prijs.

Zichtbaar maken van productiedata

logistiek manager

Joris Keizers (midden) met rechts van hem mede-genomineerde Hugo van Goor (Schneider Electric) en links Olaf Vreeburg (HelloFresh) – foto: Herbert Wiggerman

Veco is toeleverancier van precisie-onderdelen. Keizers is er in geslaagd om van Veco een productiebedrijf te maken, dat op basis van data het interne logistieke proces drastisch heeft weten te verbeteren. Twee jaar geleden al wist hij met process mining de doorlooptijd te halveren. Volgens jurylid Duco Buijze is het een enorme prestatie van Keizers om deze techniek toe te passen op data uit een ERP pakket en via animatie zichtbaar te maken aan de medewerkers. “Zelf hoefde ik nauwelijks nog een toelichting te geven, de mensen zelf zagen direct waar de verbeteringskansen lagen”, aldus Keizers gisteren in een toelichting. Met indrukwekkende resultaten als gevolg.

‘Voorbeeld voor toepassing in magazijnen’

Eerder al had Veco gepoogd om met six sigma verbeteringsslagen voor de voeren. Keizers noemde dit instrument erg effectief, maar ook bijzonder inefficiënt om veranderingen van de grond te krijgen. “Dankzij proces mining begrijpen onze mensen nu beter dan ooit wat hun rol is in de totale keten om als bedrijf succesvol te zijn.”
Ook juryvoorzitter René de Koster was vol lof over het tool, dat Keizers had weten te ontwikkelen om data inzichtelijk te maken. “Daarin loopt dit bedrijf voorop. Het zou heel goed zijn als magazijnen dit voorbeeld volgen.”

logistiek manager van het jaar

Tijs van Driel

Jong talent 2018: Tijs van Driel

Jaarlijks kent de jury ook een prijs toe aan het Jong Logistiek Talent. Dat werd voor dit jaar Tijs van Driel (23). Hij is mede-eigenaar en COO sinds 2016 van Red je Pakketje. Het same-day delivery netwerk werkt voor webshops en belooft binnen maximaal 10 uur zit af te leveren na het pick-up moment. De klant hoeft daarvoor maar een half uur thuis te zijn. Inmiddels rijden alleen eigen auto’s (110 stuks) en eigen chauffeurs vanaf zeven hubs voor Red je Pakketje voor een tarief van 6,80 euro per pakket door heel Nederland. Van Driel kreeg de prijs, omdat hij in korte tijd een grote groep chauffeurs had weten binnen te halen en te motiveren om dit werk te doen.

logistiek manager

Tijs van Driel (tweede van links) – naast hem de twee andere genomineerden Jeroen Provoost (Yacht) en Lennart Stachowitz (Ingram Micro)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel