nieuws

Prof. Arjan van Weele zwaait af als inkoophoogleraar

carrière & mensen 9934

Prof. Arjan van Weele zwaait af als inkoophoogleraar

Op vrijdag 30 november dit jaar neemt hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele afscheid van de academische wereld. Dat doet hij door het uitspreken van een afscheidsrede aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Van Weele is de eerste inkoophoogleraar in Nederland en tevens de eerste door NEVI ondersteunde hoogleraar. Hij bekleedt sinds 1989 in deeltijd de NEVI leerstoel Inkoopmanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven. Veel logistici hebben door de jaren heen kennis uit de vele boeken en modellen van Prof. Van Weele tot zich genomen. Hij is ervaren docent en onderzoeker en een veelgevraagd spreker. Ook adviseert hij vele multinationals over hun procurement strategie.

Collegereeks Logistiek Management op Nyenrode

Voordat Van Weele met emeritaat gaat treedt hij nog op als spreker tijdens de Collegereeks Logistiek Management van Logistiek Academy op Nyenrode Business Universiteit die start op 17 april 2018.

Ook collega hoogleraar Jan Telgen neemt afscheid

Naast Arjan van Weele neemt dit jaar nog een inkoophoogleraar afscheid, prof.dr. Jan Telgen. Dat doet hij iets eerder, op 25 mei 2018. Telgen houdt zich meer bezig met het publieke domein. Sinds 1987 is hij parttime hoogleraar Public Procurement bij de Universiteit Twente.

Beide inkoophoogleraren wonnen diverse prijzen voor hun wetenschappelijke bijdrage aan de inkoopprofessie.

Lees ook: Arjan van Weele: ‘Kosten snijden bij inkoop is niet slim’

Reageer op dit artikel